Κεντρική NBA Κάρι και Ντουράντ έσωσαν από τον “γκρεμό” το Γκόλντεν Στέιτ (vids)
NBA

Κάρι και Ντουράντ έσωσαν από τον “γκρεμό” το Γκόλντεν Στέιτ (vids)

steph curry kevin durant

steph curry kevin durant

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν βασίστηκαν στον συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού τους, προκειμένου να θέσουν “νοκ-άουτ” τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα απουσίαζε, η κίνηση της μπάλας δεν ήταν και η πιο ομαλή ενώ τα λάθη ήταν ένα αξεπέραστο πρόβλημα. Παρ’όλα αυτά, οι “πολεμιστές” έχουν την ιδιότητα να υπηρετήσουν οποιοδήποτε στυλ, χάρη στην ευελιξία του ρόστερ τους. Ακόμη και να αυτό το στυλ περιλαμβάνει τους Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ σε ρόλο σχεδόν αποκλειστικών σκόρερ.

//platform.twitter.com/widgets.js

Συγκεκριμένα, οι δύο σούπερ-σταρ πέτυχαν μαζί 74 πόντους, κάτι που δεν έχουν επαναλάβει ποτέ ξανά. Η “μαγεία” και η εκτελεστική δεινότητα του Κάρι στην 3η περίοδο, τα “όργια” του Ντουράντ στο πρώτο μισό της 4ης αλλά και η τρομερή παρουσία του Κάρι στις clutch συνθήκες των τελευταίων λεπτών έγειραν την “πλάστιγγα” υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απουσία του Κουάι Λέοναρντ από τις αρχές της 3ης περιόδου και έπειτα. Μετά από ένα ημίχρονο γεμάτο βεβιασμένες προσπάθειες, λάθη, δισταγμό και εκνευρισμό, το Γκόλντεν Στέιτ έβαλε μπρος, με το δυναμικό του δίδυμο να “οργιάζει”.

Ειδικότερα, ο Κάρι πέτυχε 40 πόντους, 26 εκ των οποίων στο 2ο ημίχρονο ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκλεψε την μπάλα 3 φορές, σε 39 λεπτά συμμετοχής! Στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε κυρίως σε catch-n-shoot συνθήκες αλλά η πραγματική “έκρηξη” έμελλε να έρθει στην επανάληψη. Με συνεχή πικ-εν-ρολ ψηλά, τα οποία συνήθως λάμβαναν χώρα στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης, ο Κάρι κατόρθωνε να βρίσκει ελεύθερα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση ενώ είχε τον απαιτούμενο χώρο, ώστε να διεισδύσει ή να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Οι αργοκίνητοι ψηλοί των Σπερς δεν μπορούσαν να περιορίσουν μια τόσο γρήγορη δράση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρι δημιουργούσε προϋποθέσεις και για πόντους στο ανοικτό γήπεδο.

Ο Κάρι “έλαμψε” και στα 2 τελευταία λεπτά, σκοράροντας 7 πόντους στο διάστημα εκείνο. Αρχικά, ισοφάρισε σε 106-106, στη συνέχεια πέτυχε λέι-απ μέσα από το αγαπημένο low-post-split των Γουόριορς ενώ έκανε και το 113-110, με ένα floater πάνω από τα υψωμένα χέρια του Όλντριτζ! Η έλλειψη ρυθμού στην επίθεση των Γουόριορς υποχρέωσε τον Κάρι στο να πάρει περισσότερες ατομικές πρωτοβουλίες, με την επιλογή αυτή να αποδεικνύεται καθοριστική.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ντουράντ. Ο “KD” πέτυχε 34 πόντους, με 11/21 σουτ και 10/12 βολές ενώ είχε ακόμη 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 τάπες! Από το ξεκίνημα του αγώνα επιχειρούσε συνεχώς να φτιάξει το δικό του σουτ και να πληγώσει τους Σπερς με προσπάθειες μετά από ντρίμπλα, κερδίζοντας πληθώρα φάουλ. Το εξαιρετικό του footwork του επέτρεπε να τελειώνει εξαιρετικά τις φάσες κοντά στο καλάθι, με το 2ο ημίχρονο να είναι το αποκορύφωμα της απόδοσής του, καθώς σκόραρε 20 πόντους στο διάστημα αυτό. Το πρώτο μισό της 4ης περιόδου άνηκε ολοκληρωτικά σε αυτόν, πετυχαίνοντας συνεχόμενα καλάθια και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του ενώ δεν υστέρησε και στο τρανζίσιον παιχνίδι. Το ματς αυτό ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι οι “dubs” μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικοί, με όποιο στυλ και να αγωνιστούν!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…