Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ύμνοι” της Ευρωλίγκας για Παπανικολάου

“Ύμνοι” της Ευρωλίγκας για Παπανικολάου

papanikolaou

papanikolaou

Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, συμβάλλοντας τα μέγιστα, στην εξαιρετική πορεία των πρωταθλητών Ελλάδος. H Ευρωλίγκα αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Έλληνα φόργουορντ, τονίζοντας πως χωρίς την παρουσία, του, οι “ερυθρόλευκοι” να μην είχαν καταφέρει τόσα.

Δείτε το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

“Υπάρχει μια ειδική ομάδα παικτών που ξεχωρίζουν στις πολύ μεγάλες σκηνές. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ανήκει σε αυτό το γκρουπ και είχε το πάρτι που… ξεπετάχτηκε πριν από πέντε χρόνια στο “Σινάν Ερντέμ” στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παπανικολάου ήταν ένας από τους ήρωες της επικής ανατροπής της ομάδας του σε μια βραδιά που θυμόμαστε ακόμα. Έβαλε 18 πόντους, την καλύτερη επίδοση της καριέρας του τότε, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” σόκαραν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πήραν τον τίτλο.

Ο Παπανικολάου αναρριχήθηκε νωρίς στα υψηλά στρώματα, αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες παίκτες της φουρνιάς που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ στις μικρές κατηγορίες. Ήταν μόλις 21 ετών όταν πήρε τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά βρισκόταν στον τέταρτο χρόνο του ως επαγγελματίας και στην τρίτη του σεζόν στην Euroleague. Έναν χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής και ο Παπανικολάου ήταν ένα αναντικατάστατο κομμάτι της επιτυχίας. Οι προπονητές της Euroleague τον έχρισαν Rising Star της διοργάνωσης το 2013 και του έδωσαν το βραβείο.

Έφυγε από τον Πειραιά την επόμενη σεζόν, όμως ύστερα από ένα χρόνο με την Μπαρτσελόνα, με την οποία πήγε στο Final Four του 2014 και δύο σεζόν στο ΝΒΑ με τους Ρόκετς και τους Νάγκετς, ο Παπανικολάου επέστρεψε πέρυσι και από τότε λάμπει στον ρόλο που κάθε φίλος του Ολυμπιακού λατρεύει να τον βλέπει. Ως μια ασταμάτητη πηγή ενέργειας, ο Παπανικολάου είναι ένας από τους παίκτες των οποίων τα τρίποντα, τα καρφώματα, τα κλεψίματα και οι τάπες είναι απλά ένα μικρό κομμάτι όσων δίνει στην ομάδα. Μπορεί να πάρει την ευθύνη για κάθε πλευρά του παιχνιδιού, αλλά η αμυντική του παρουσία είναι μέρος του dna της ομάδας. Οπότε, φέρνει στο παρκέ στοιχεία, όπως η αντίληψή του στο να παίρνει επιλογές και η ικανότητά του να καταλαβαίνει τι χρειάζεται η ομάδα τη συγκεκριμένη στιγμή ή στην συγκεκριμένη κατάσταση. Καθώς ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάρει τον τρίτο τίτλο της Euroleague σε έξι χρόνια, είναι δύσκολο να φανταστούμε τους “ερυθρόλευκους” να καταφέρνουν τόσα σπουδαία πράγματα δίχως τον Παπανικολάου στο επίκεντρο της προσοχής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …