Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η υπόκλιση του Χάινς στον Σπανούλη!

Η υπόκλιση του Χάινς στον Σπανούλη!

hines

hines

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας, με τον Κάιλ Χάινς να αναφέρεται στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους”, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα έγραψε:
“Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως αυτό θα είναι το έκτο Final Four μου. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι θα έφτανα στο σημείο να παίξω σε έξι σερί Final Four. Νομίζω πως είμαι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο, μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Βίκτορ Χριάπα και τον Αντρέι Βοροντσέβιτς. Είναι ένα ωραίο επίτευγμα ότι ήμουν μέλος μιας ομάδας που πήγε στο Final Four τόσες φορές.

Σίγουρα, ήταν μια σκληρή σεζόν, κυρίως λόγω του νέου φορμάτ και των ταξιδιών. Είχαμε περισσότερα ματς, κάποια ήταν back-to-back, αλλά όλοι γι’ αυτό παίζουμε. Αυτό είναι που θέλουμε. Ο στόχος μας στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να πάμε στην Κωνσταντινούπολη, να έχουμε μια ευκαιρία να πάμε στο Final Four και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας.

Είμαστε άνετοι και κάνουμε θετικές σκέψεις πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε οι περσινοί πρωταθλητές. Έχουμε αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουν όλοι. Όμως, υπάρχει και περισσότερη πίεση, γιατί δεν θα είναι εύκολο για εμάς να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Το καταλάβαμε αυτό όποτε παίξαμε φέτος, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Οπότε πιστεύω πως υπάρχει πίεση, αλλά είναι η πίεση που θέλουμε και κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε. Έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες που έχουν υπάρξει σε μεγάλες ομάδες και κρίσιμες καταστάσεις στην καριέρα τους, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε αυτού του είδους πίεσης, την πίεση που έρχεται με το να είσαι πρωταθλητής.

Αυτό δεν είναι το πρώτο μου Final Four ως περσινός πρωταθλητής. Το 2013 πήγα με τον Ολυμπιακό στο Final Four του Λονδίνου, ενώ το είχαμε πάρει έναν χρόνο πριν. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Παρά το γεγονός ότι είχαμε πάρει το ευρωπαϊκό, νομίζω πως ο κόσμος θεωρούσε τον Ολυμπιακό το αουτσάιντερ. Τώρα με την ΤΣΣΚΑ ο κόσμος μας θεωρεί το φαβορί. Και οι δύο καταστάσεις είναι δύσκολες, δεν είναι ποτέ εύκολο να είσαι πρωταθλητής και να υπερασπίζεσαι το τρόπαιο. Γι’ αυτό υπάρχουν λίγα παραδείγματα στην Euroleague, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα, από ομάδες που πήραν πολλούς τίτλους σερί. Όμως, έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες και μια καλή ευκαιρία να μπούμε στο κλαμπ των ομάδων που πήραν διαδοχικούς τίτλους.

Το Final Four θα γίνει στο ίδιο μέρος που έπαιξα το πρώτο μου Final Four και πήρα τον πρώτο μου τίτλο με τον Ολυμπιακό. Έχω πολύ ξεχωριστές εμπειρίες από αυτό, κυρίως από τον τρόπο που ολοκληρώθηκε το παιχνίδι. Ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ματς στην ιστορία της Euroleague, ίσως και στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Είναι σίγουρα ωραίο ότι θα πάω πίσω και θα νιώσω νοσταλγία σε αυτή την αρένα. Ελπίζω να συνεχίσω να έχω καλή τύχη σε αυτό το γήπεδο.

Τώρα θα αντιμετωπίσω την πρώην ομάδα μου στο ίδιο παρκέ. Πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με πέντε χρόνια πριν, αλλά ο κορμός του Ολυμπιακού είναι ο ίδιος. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ατοί οι παίκτες ήταν εκεί τότε, με την ΤΣΣΚΑ να έχει τον Τεόντοσιτς, τον Χριάπα, τον Κουρμπάνοφ και τον Βοροντσέβιτς. Οπότε, όλοι γνωρίζουν για αυτό το ματς τίτλου, αλλά το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στο παρόν. Αυτή τη στιγμή, το παρόν μας καλεί για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας.

Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα. Έχει έναν εξαιρετικό κορμό παικτών με εμπειρία. Έχει κι άλλους παίκτες, πεινασμένους, που παίζουν με καρδιά και επιθετικότητα. Θεωρώ πως για εμάς είναι πιο σημαντικό πώς θα βγούμε στο παρκέ και πώς θα αντιδράσουμε στο παιχνίδι. Όλοι καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται για να νικήσουμε, ειδικά μετά την περσινή σεζόν και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Έχουμε περάσει όλοι μας παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, οπότε για εμάς έχει να κάνει με το πόσο συγκροτημένοι θα είμαστε ως ομάδα, πόσο καλά θα παίξουμε μαζί, πώς θα εκτελέσουμε το πλάνο του παιχνιδιού και πώς θα ματσάρουμε την σκληράδα τους. Κάθε τελικός ή κάθε νοκ – άουτ παιχνίδι έχει να κάνει με αυτόν που κάνει τα μικρά, τα πράγματα που καθορίζουν αν θα νικήσεις ή αν θα χάσεις. Η νίκη μπορεί να κριθεί σε μια κατοχή ή μια φάση. Νομίζω πως όλοι ξέρουμε πως η νίκη μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο πιο σημαντικός παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Όλοι γνωρίζουν πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Euroleague και στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όχι μόνο για το πώς παίζει, αλλά και για το πώς μπορεί να ηγηθεί της ομάδας του, για τον τρόπο που σπρώχνει τους συμπαίκτες του και για το παράδειγμα που δίνει εντός και εκτός παρκέ. Το έχει κάνει ξανά και ξανά στην καριέρα του. Βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, στις δύσκολες καταστάσεις. Μπορείς να το δεις τώρα, πως ακόμα και στα 34, που ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως θα έχει δύσκολο δρόμο, εκείνος εξακολουθεί να κουβαλάει την ομάδα του και να κάνει όσα έκανε σε όλη την καριέρα του. Το καταλαβαίνουμε και γνωρίζουμε -είμαι σίγουρος για αυτό γιατί τον έβλεπα κάθε μέρα για δύο χρόνια- πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει σε ένα παιχνίδι ή στην ομάδα του.

Λογαριάζω τον Μπίλι ως φίλο μου εκτός παρκέ και έναν άνθρωπο με τον οποίο έχω εξαιρετική σχέση και τον θαυμάζω. Πάντα μιλάμε μεταξύ μας ή στέλνουμε μηνύματα κάθε τόσο, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στις ομάδες μας. Όταν δούμε ο ένας τον άλλον θα πούμε ένα “γεια”, αλλά μετά ο καθένας θα προσπαθήσει να συγκεντρωθεί στον στόχο του.

Ο άλλος ημιτελικός στην Πόλη θα είναι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Φενέρμπαχτσε και ως φαν πιστεύω πως θα είναι ένα πραγματικά καλό ματσάρισμα. Είναι μια επανάληψη των περσινών πλέι οφ, οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά όλη τη σεζόν. Οπότε, νομίζω ότι σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Η Ρεάλ θέλει να τρέχει, παίζει σε υψηλό τέμπο στο τρανζίσιον και η Φενέρμπαχτσε παίζει πιο πολύ στο μισό γήπεδο, είναι ομάδα που προσαρμόζεται καλύτερα αμυντικά. Οπότε, η ομάδα η οποία θα επιβάλει το παιχνίδι της θα έχει το πλεονέκτημα και θα είναι πιο κοντά στη νίκη.

Σας ευχαριστώ που το διαβάσατε και ελπίζω όλοι να μας στηρίζεται την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κρατήσουμε τον τίτλο της Euroleague στην Μόσχα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…