Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα  Κωνσταντινούπολη 2017 Οι συμφωνίες γίνονται με αγγέλους, ή με δαίμονες…

Οι συμφωνίες γίνονται με αγγέλους, ή με δαίμονες…

synentefxi typou final four 2017 05

synentefxi typou final four 2017 05

galanis dimitrisΠροβλέψεις σε ένα τέτοιο F4 είναι κάτι όχι μόνο παρακινδυνευμένο, αλλά κι επικίνδυνο για να εκτεθείς ανεπανόρθωτα, γι’ αυτό και δεν θα επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο. Ας αρχίσουμε την προσέγγισή μας από μία διαπίστωση και σταθερές μεταβλητές.

Όλοι μπορούν τα πάντα. Αυτό συνεπάγεται πως τα ματς θα είναι κλειστά, με διακυμάνσεις και πολλές εναλλαγές. Η τακτική θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, καθώς οι ομάδες γνωρίζονται, έχουν συναντηθεί μέσα στη σεζόν κι όλοι έχουν μελετήσει πολύ… Η τακτική σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του παιχνιδιού, τα διάφορα σχήματα, (θα αυξομειώνονται διαρκώς), που θα εμφανιστούν πάνω στο παρκέ, θα έχουν καταλυτική σημασία.

Οι ομάδες έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, θα επιδιώξουν το τέμπο και τον ρυθμό που τους ταιριάζει και σίγουρα η προσωπικότητες θα μιλήσουν όταν πρέπει, όπως συμβαίνει σε κάθε F4.

Καμία ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι τελείως πρωτόγνωρο. Δεν μπορεί να ρισκάρει για τον λόγο ότι οι διαφορές μεταξύ τους είναι μηδαμινές. Όλοι οι κόουτς θα ποντάρουν, θα καταστρώσουν μία τακτική και θα αντιδράσουν ή όχι σε μία αντίπαλη. Οι ομάδες είναι εκπαιδευμένες, αλλά σίγουρα μικρές λεπτομέρειες -σε κομβικά σημεία- θα καθορίσουν τους νικητές.

Δεν μιλώ για ενέργεια, αυτοθυσία, πόθο, όλοι θα έχουν και όλοι ζουν και προσμένουν τέτοιους αγώνες. Όμως, ένα παιχνίδι είναι μαραθώνιος και η… αντοχή στη συγκέντρωση, η έξτρα δύναμη την ώρα που όλα καίγονται δίπλα σου και μία βουτιά, ένα ριμπάουντ, ένα tip, σε βαφτίζουν νικητή, ή ηττημένο.

Τέλος η διαιτησία… Εύχομαι να μην κάνει coaching, γιατί εμείς αγαπάμε το μπάσκετ και ως προπονητές στα όνειρα μας θέλουμε αγγέλους κι όχι δαίμονες.

To be continued

Καλησπέρα και καλή τύχη σε όλους…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε  Κωνσταντινούπολη 2017

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…