Κεντρική NBA Η μετριότατη εμφάνιση του “αγνώριστου” ΛεΜπρόν (vid)
NBA

Η μετριότατη εμφάνιση του “αγνώριστου” ΛεΜπρόν (vid)

lebron cavs

lebron cavs

Η απόλυτα κυριαρχική εικόνα του στα φετινά πλέι-οφ τον έκανε να μοιάζει σαν “υπεράνθρωπος”. Ώρες-ώρες φαινόταν σαν να παίζει το άθλημα σε πλήρως διαφορετικό επίπεδο από τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Το χθεσινό παιχνίδι, όμως, έδειξε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι και αυτός ένας κοινός θνητός, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του και αδυνατώντας να οδηγήσει το Κλίβελαντ σε ακόμη μία νίκη. Οι Μπόστον Σέλτικς ανέτρεψαν τα δεδομένα και επικράτησαν, με τον “βασιλιά” να μην είναι σε θέση να επιβάλλει το καθεστώς του.

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Τζέιμς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 11 πόντους, έχοντας 4/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 3/6 βολές, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και υπέπεσε σε 6 λάθη, σε 45 λεπτά συμμετοχής! Ο ίδιος τόνισε ότι απλά “δεν το είχε” στο παιχνίδι αυτό, με τα στατιστικά του να μοιάζουν αστεία, μπροστά στους εκθαμβωτικούς μέσους όρους του στα φετινά πλέι-οφ. Τα επίπεδα ενέργειάς του ήταν αρκετά χαμηλά, δίχως να βρίσκεται στο συνηθισμένο του “beast mode“. Ο Τζέι Κράουντερ έκανε περίφημη δουλειά πάνω του, όντας ο κύριος αμυντικός του στην πλειοψηφία του αγώνα, με τους Σέλτικς να κάνουν 2 εξαιρετικές προσαρμογές, προκειμένου να τον αναχαιτίσουν.

Η πρώτη προσαρμογή ήταν η χρήση ψηλότερων και πιο ευέλικτων πεντάδων, οι οποίες κάλυπταν με μεγαλύτερη επάρκεια το παρκέ και δυσκόλευαν τον ΛεΜπρόν, σε ό,τι αφορά τη διείσδυση προς το καλάθι. Η δεύτερη ήταν η επιλογή των Σέλτικς να σταματήσουν να αλλάζουν συνεχώς στα σκριν, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα miss-match, όπου οι παίκτες της Βοστόνης δεν θα είχαν καμία τύχη να τον αναχαιτίσουν. Επίσης, ο Τζέιμς υπέπεσε σε αβίαστα λάθη και δεν κατόρθωσε να σκοράρει με συνέπεια στο τρανζίσιον, στοιχεία που οδήγησαν στην εμφάνιση αυτή.

Αυτή ήταν μόλις η 4η φορά στην καριέρα του που πέτυχε λιγότερους από 12 πόντους σε αγώνα πλέι-οφ ενώ δεν κατάφερε να βρει τον στόχο στα τελευταία 16.5 λεπτά του αγώνα (!), δείγμα και της κούρασης από την ακατάπαυστη παρουσία του στο παρκέ. Το επόμενο ματς θα δείξει αν η εμφάνιση αυτή ήταν μια κακή παρένθεση ή αν οι Σέλτικς ανίχνευσαν, επιτέλους έναν τρόπο για να περιορίσουν τη “μαγεία” του!

//platform.twitter.com/widgets.js

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wTe7dpReMBI]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…