Κεντρική NBA Η επιθυμία του Τόμας και τα δεδομένα της παραμονής του
NBA

Η επιθυμία του Τόμας και τα δεδομένα της παραμονής του

isaiah thomas celtics 3

isaiah thomas celtics 3

Το τρέχον συμβόλαιο του Αϊζέια Τόμας εκπνέει στο τέλος της σεζόν 2017-18 αλλά οι συζητήσεις περί επέκτασης έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Ο σούπερ-σταρ των Σέλτικς αναμένεται να λάβει μόλις 6.5 εκατομμύρια δολάρια για τη φετινή σεζόν, καθώς δεν ήταν ο σούπερ-σταρ που γνωρίζουμε σήμερα όταν είχε βάλει την υπογραφή του το 2014. Η αύξηση του μισθού του αναμένεται να είναι παροιμιώδης, ωστόσο, ο ίδιος ο Τόμας δεν βιάζεται, βάζοντας το ομαδικό συμφέρον πάνω από το ατομικό.

“Χρειαζόμαστε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες, ώστε να κερδίζουμε και εγώ το υποστηρίζω αυτό”, τόνισε ο Τόμας, όντας πρόθυμος να περιμένει ακόμη μια χρονιά, προτού διαπραγματευτεί την επέκταση του συμβολαίου του: “Οτιδήποτε χρειαστεί η ομάδα και ο τζένεραλ μάνατζερ, Ντάνι Έιτζ από εμένα, ώστε να φέρουμε περισσότερους ταλαντούχους παίκτες στην ομάδα, εγώ είμαι μαζί τους. Θέλω να κερδίσω ένα πρωτάθλημα και το γεγονός ότι φέτος φθάσαμε κοντά στους Τελικούς με κάνει να το θέλω ακόμα περισσότερο”.

Οι εξαιρετικοί χειρισμοί του Ντάνι Έιτζ έχουν φέρει τη Βοστόνη σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, όσον αφορά το “χτίσιμο” του ρόστερ. Οι “κέλτες” κατέχουν το νο.1 του φετινού Ντραφτ, με τον Μαρκέλ Φουλτζ να βρίσκεται προ των πυλών, διαθέτουν αρκετό χώρο στο σάλαρι καπ, ώστε να προσελκύσουν τουλάχιστον έναν σούπερ-σταρ ενώ θα επιλέξουν και του χρόνου σε πολύ υψηλή θέση στο Ντραφτ, καθώς έχουν στα χέρια τους το πικ πρώτου γύρου των Μπρούκλιν Νετς!

Ο Τόμας έχει κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένος αλλά το ενδεχόμενο να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του είναι ορατό. Συγκεκριμένα, η Βοστόνη ενδέχεται να προτιμήσει να ανταλλάξει τον παίκτη, διότι δεν αποκλείεται να μην επιθυμεί να δεσμεύσει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του σάλαρι καπ, με σκοπό να τον διατηρήσει στις τάξεις της. Οι απολαβές του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε σχέση με τώρα και με δεδομένο ότι οι Έιβερι Μπράντλεϊ, Τζέι Κράουντερ και Μάρκους Σμαρτ μένουν επίσης ελεύθεροι, οι ιθύνοντες της ομάδας δεν θα μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις όλων τους. Κάποιος θα πρέπει να φύγει και ο Ντάνι Έιντζ ίσως δεν θα επιθυμεί να “σπάσει” τον βασικό κορμό της ομάδας, κάτι που θα οδηγήσει στη “θυσία” του Τόμας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τον Μαρκέλ Φουλτζ, ο οποίος έχει την προοπτική να γίνει σούπερ-σταρ ως πλέι-μέικερ, κάτι που σημαίνει ότι η θέση του “άσου” δεν θα μείνει “ορφανή” σε περίπτωση που ο Τόμας αποχωρήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Σέλτικς διαθέτουν δεκάδες εναλλακτικές επιλογές και αν η διοίκηση παίξει σωστά τα “χαρτιά” της, θα μιλάμε για μια ομάδα-υπόδειγμα που θα βρίσκεται ενεργά εντός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…