Κεντρική NBA Οι επικές “μονομαχίες” στα φετινά ματς των Γουόριορς με τους Καβς (vids)
NBA

Οι επικές “μονομαχίες” στα φετινά ματς των Γουόριορς με τους Καβς (vids)

lebron james kevin durant

 

lebron james kevin durant

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς διασταύρωσαν τα ξίφη τους εις διπλούν στην κανονική περίοδο, μοιράζοντας τις νίκες και τις εντυπώσεις. Στις 25 Δεκεμβρίου, οι δύο ομάδες έδωσαν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στους φίλους του μπάσκετ με ένα επικό ματς, το οποίο έδινε την αίσθηση ότι είναι το 8ο παιχνίδι των περσινών Τελικών. Οι Καβς επικράτησαν με 109-108, χάρη στο καλάθι του Κάιρι Έρβινγκ λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή ενώ οι “dubs” κατέστρεψαν τους πρωταθλητές με 126-91 στις 16 Ιανουαρίου του 2017, παίρνοντας το αίμα τους πίσω. Με δεδομένη την πληθώρα αστεριών στα ρόστερ των δύο ομάδων, ο κόσμος απόλαυσε ορισμένες εκπληκτικές “μονομαχίες” ανάμεσα σε αυτά.

Κάιρι Έρβινγκ vs Στέφεν Κάρι

Ο “Uncle Drew” ήταν ο απόλυτος ήρωας του πρώτου ματς, με 25 πόντους, 10 ασίστ και 7 κλεψίματα, σκοράροντας και το νικητήριο καλάθι, παρά την καταπληκτική άμυνα του Κλέι Τόμπσον. Στον αντίποδα, ο Κάρι “κόλλησε” στους 15 πόντους με 4/11 σουτ, δίχως να βρίσκει τον απαιτούμενο χώρο, ώστε να εκτελέσει, με τον εκάστοτε αμυντικό να μένει σαν “βδέλλα” επάνω του. Στο δεύτερο ματς, όμως, τα δεδομένα αντιστράφηκαν. Ο Έρβινγκ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους Καβς, με 17 πόντους, μόλις 2 ασίστ και 6/19 σουτ ενώ ο Κάρι ανέβηκε στους 20 (5/12 τρίποντα), μαζί με 11 ασίστ και 4 κλεψίματα, συμβάλλοντας στο “πάρτι” των “πολεμιστών”.

ΛεΜπρόν Τζέιμς vs Κέβιν Ντουράντ

Πρόκειται ίσως για τους 2 κορυφαίους παίκτες της τρέχουσας δεκαετίας, με τις πράξεις τους στα 2 αυτά παιχνίδια να το αποδεικνύουν. Ο Ντουράντ σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο στο πρώτο ματς, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 36 πόντους, 15 ριμπάουντ και 3 ασίστ, επιδιδόμενος σε ένα απίθανο one-man show. Παρ’όλα αυτά ο Τζέιμς δεν πήγε πίσω, έχοντας 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ, συνεπικουρούμενος και από τα “μαγικά” του Έρβινγκ στο τέλος. Στο 2ο ματς, ο “KD” αγωνίστηκε μόλις 28 λεπτά, πετυχαίνοντας άκοπα 21 πόντους με 9/16 σουτ και μοιράζοντας 3 τάπες, όντας απίθανος στον ανασταλτικό τομέα. Από την άλλη, ο “βασιλιάς” περιορίστηκε στους 20 με 6/18 σουτ, σε ένα πολύ άσχημο βράδυ για την ομάδα του.

Ντρέιμοντ Γκριν vs Κέβιν Λοβ

Η “μάχη” των πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με τον Γκριν να προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ στον αντίποδα, ο Λοβ σταμάτησε στους 20, με 3/7 τρίποντα. Το δεύτερο παιχνίδι, όμως, άνηκε ολοκληρωτικά στον σταρ του Γκόλντεν Στέιτ. Ο “Money” πέτυχε τριπλ-νταμπλ, με 11 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ ενώ μοίρασε και 5 τάπες, επαληθεύοντας ξανά τη σταθερά, σύμφωνα με την οποία οι Γουόριορς δεν χάνουν ποτέ όταν ο Γκριν είναι “τριπλός”! Αντίθετα, ο Λοβ απογοήτευσε, πετυχαίνοντας μονάχα 3 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…