Κεντρική Διεθνή ” Η Εφές είναι πεινασμένη για να φτάσει στο Final Four”

” Η Εφές είναι πεινασμένη για να φτάσει στο Final Four”

dogus balbai efes

dogus balbai-efes

Η Αναντολού Εφές πρέπει να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό του 2013, όπως δήλωσε ο Ντόγκους Μπάλμπαι, εν όψει του πέμπτου παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για το πέμπτο προημιτελικό αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2012-13:”Θυμάμαι πως η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν σπουδαίοι για την ομάδα τους. Παίζαμε πολύ καλά στην αρχή και πήραμε το προβάδισμα, αλλά ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι δεν τα παρατούν ποτέ, τους ώθησε στη νίκη. Τώρα, υποθέτω πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή την φορά πρέπει να την αλλάξουμε και να πάρουμε μία μικρή εκδίκηση. Φυσικά, πλέον είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες με διαφορετικούς προπονητές. Τότε είχαν νικήσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το 2013 ηττηθήκαμε δύο φορές στην έδρα τους, έπειτα νικήσαμε δύο παιχνίδια στο σπίτι μας και η σειρά οδηγήθηκε σε πέμπτο παιχνίδι. Η τωρινή είναι μία διαφορετική κατάσταση. Οι ομάδες και στις δύο έδρες είναι στο 1-1, οπότε όλα μπορούν να συμβούν”.

Για τις δράσεις που έκανε ως αρχηγός μετά το 2-2 είπε:””Ήδη είχαμε ένα μίτινγκ. Είχαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς που ήταν στην έδρα μας, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι. Εχουμε ακόμα 40′ για να παίξουμε για τη νίκη και να προκριθούμε στο Final Four. Η μόνη διαφορά είναι πως θα παίξουμε στην Ελλάδα. Είπα στους συμπαίκτες μου πως για 40′ πρέπει να τα δώσουμε όλα στο παρκέ και να παίξουμε στο 100% τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είναι ένα παιχνίδι, δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Είτε είμαστε μπροστά με 10 πόντους, είτε χάνουμε με 10 πόντους, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και αισιόδοξοι και να απολαύσουμε το παιχνίδι».

Η Φενέρμπαχτσε… άλωσε δύο φορές το ΟΑΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης με δύο νίκες στην Πόλη ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Νταρουσάφακα.”

Άραγε μπορεί η Εφές να επικρατήσει για δεύτερη φορά του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ; “Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην κάνουμε το ίδιο. Εχουμε ήδη νικήσει μία φορά εκτός έδρας. Η Φενέρ το έκανε στο ΟΑΚΑ μπροστά από 20.000 φιλάθλους. Η Ρεάλ την περασμένη εβδομάδα νίκησε δύο φορές στην Τουρκία. Αυτά δείχνουν πως μπορούμε να νικήσουμε για δεύτερη φορά εκτός έδρας και θα κάνουμε τα πάντα για το καταφέρουμε”.

Τέλος, πρόσθεσε  για το για το πόσο σημαντικό θα είναι για την Εφές να συμπληρώσει το… καρέ του Final Four:”Θα σημαίνει πολλά για την ομάδα. Έχουν περάσει 15-16 χρόνια από τότε που η Εφές βρέθηκε σε Final Four. Θέλουμε να φέρουμε πίσω το παλιό πνεύμα που είχε η Εφές για τους φιλάθλους και όσους αγαπούν το μπάσκετ. Η ομάδα είναι πεινασμένη για να φτάσει στο Final Four“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…