Κεντρική NBA Η δύσκολη ζωή των Σπερς χωρίς τον Λέοναρντ (vid)
NBA

Η δύσκολη ζωή των Σπερς χωρίς τον Λέοναρντ (vid)

kawhi leonard 3

kawhi leonard 3

Από τη στιγμή που ο Κουάι Λέοναρντ έπεσε στο παρκέ της “Oracle Arena” κατά τη διάρκεια του πρώτου ματς, ένας διακόπτης φάνηκε να “σβήνει” στις τάξεις των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο “The Klaw” γύρισε εις διπλούν τον αστράγαλό του στο 1ο παιχνίδι της σειράς εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και δεν ξαναγύρισε στην αναμέτρηση. Η συνέχεια είναι γνωστή: Τα “σπιρούνια” απώλεσαν διαφορά 25 πόντων στο πρώτο παιχνίδι ενώ δεν κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια χθες, βιώνοντας τη συντριβή. Ο Λέοναρντ βρίσκεται στα “πιτς” και το συνολικό σκορ της σειράς εν απουσία του σούπερ-σταρ των Σπερς προκαλεί ίλιγγο.

Συγκεκριμένα, στα 67’53” όπου ο Λέοναρντ δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του, το συνολικό σκορ ανέρχεται στο 204-133 υπέρ των Γουόριορς, με αυτό το +71 να φαντάζει ανατριχιαστικό! Και όμως, η σπουδαιότητα του Λέοναρντ αναδεικνύεται περίτρανα μέσω αυτού του στατιστικού. Στο χθεσινό παιχνίδι, οι Σπερς σούταραν μόλις με 37% στα σουτ εντός πεδιάς και είχαν μονάχα 2 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Σίμονς, Μπέρτανς). Το πρόβλημα, ωστόσο εντοπίζεται και στην άμυνα, καθώς ο Κέβιν Ντουράντ “οργίασε” στο πρώτο παιχνίδι μετά την έξοδό του από το παρκέ.

Επιθετικά, ο κόουτς, Γκρεγκ Πόποβιτς δεν έχει την ευχέρεια να στήνει φάσεις απομόνωσης, ώστε ο Λέοναρντ να θριαμβεύσει μέσω αυτών. Η πλειοψηφία των παικτών του Σαν Αντόνιο δεν μπορεί να φτιάξει σουτ μετά από ντρίμπλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για σκορ, αν και ο Τζόναθον Σίμονς προσπάθησε να μπει στα παπούτσια του απόντα συμπαίκτη του. Ο αργός ρυθμός που επιθυμούν να επιβάλλουν οι Σπερς δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι Γουόριορς να πατήσουν “γκάζι” και να αφήσουν πολύ πίσω τους αντιπάλους.

Η επιστροφή του Λέοναρντ στην ενεργό δράση παραμένει ένα μυστήριο. Ο Πόποβιτς τόνισε ότι θα τον χαρακτήριζε ως “αμφίβολο” ενόψει του 3ου παιχνιδιού της σειράς αλλά έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η κατάστασή του δεν θα μπορεί να εκτιμηθεί, ακόμη και λίγο πριν από το τζάμπολ! Είναι δεδομένο πλέον ότι το Σαν Αντόνιο δεν έχει καμιά ελπίδα να σταθεί ανταγωνιστικό δίχως την παρουσία του ηγέτη του και μια ενδεχόμενη ήττα στο επόμενο ματς θα βάλει “ταφόπλακα” στις ελάχιστες ελπίδες που ήδη τρέφει η ομάδα του Τέξας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…