Κεντρική NBA Η απόλυτη κυριαρχία του Τζέιμς και η παραδοχή του Στίβενς (vid)
NBA

Η απόλυτη κυριαρχία του Τζέιμς και η παραδοχή του Στίβενς (vid)

lebron james brad stevens

lebron james brad stevens

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ένα άλυτο πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες, ειδικά όταν έχει υψηλό κίνητρο και αγωνίζεται σε μεγάλα ματς. Οι Μπόστον Σέλτικς βίωσαν για πολλοστή φορά τη μανία του σούπερ-σταρ των πρωταθλητών, ο οποίος πέτυχε 38 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, με τις εφορμήσεις του προς τη ρακέτα να “διαλύουν” την αντίπαλη άμυνα. Σκόραρε 26 πόντους μέσα στη ρακέτα, σουτάροντας με 81.2% ενώ παρήγαγε τους 55 από τους 105 πόντους των Καβς, όσο βρισκόταν στο παρκέ! Ο κόουτς των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς εξέφρασε τον θαυμασμό του προς το πρόσωπο του “βασιλιά”, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην κορυφαία φάση της καριέρας του!

“Ο Τζέιμς ξεκαθάρισε εξαρχής ότι προσπαθούσε να πάει προς το καλάθι, άσχετα από το ποιος τον μάρκαρε”, τόνισε ο νεαρός αλλά ιδιοφυής κόουτς της Βοστόνης, ο οποίος σκέφτεται μάλιστα να αντιμετωπίσει τον Τζέιμς με νταμπλ-τιμ στο επόμενο ματς, με δεδομένο ότι ο “βασιλιάς” ήταν σαρωτικός απόψε σε καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός: “Τα νταμπλ-τιμ είναι τρομακτικά απέναντι σε τέτοιους παίκτες αλλά ίσως είναι απαραίτητα. Θα ντουμπλάρουμε, με το ρίσκο να αφήσουμε ελεύθερα τρίποντα και ριμπάουντ ή θα μείνουμε πίσω ώστε να τους αναγκάσουμε να πάρουν ένα δύσκολο σουτ; Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο άμεσα”.

Ακόμη, ο Στίβενς μίλησε για τις νοητικές αρετές του ΛεΜπρόν και εξήρε την αντίληψη και το μπασκετικό IQ του: “Ήμουν πάντα εντυπωσιασμένος με τον τρόπο που καταλαβαίνει το παιχνίδι και με τον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Πάντα διαλέγει το match-up που επιθυμεί. Είναι καλύτερος, σε σχέση με τη χρονιά που μπήκα στο πρωτάθλημα. όσο μεγαλώνεις, γίνεσαι πιο έμπειρος και βλέπεις περισσότερα πράγματα. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερος αλλά τελικά έγινε!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…