Κεντρική NBA Η “ανάσταση” του ΛαΜάρκους Όλντριτζ (vid)
NBA

Η “ανάσταση” του ΛαΜάρκους Όλντριτζ (vid)

lamarcus aldridge

lamarcus-aldridge

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των Χιούστον Ρόκετς εναντίον των Σαν Αντόνιο Σπερς, ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ “κόλλησε” στους 4 πόντους με 2/6 σουτ, όντας ιδιαίτερα αρνητικός στον αμυντικό τομέα και με την ομάδα του να είναι κατά 36 πόντους χειρότεροι από τους αντιπάλους τη με αυτόν στο παρκέ! Στο 2ο ματς, η βελτίωση ήταν ξεκάθαρη (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 6/15 σουτ) αλλά η απαιτούμενη “έκρηξη” δεν είχε έρθει ακόμη. Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 3ο ματς, ώστε ο πάουερ φόργουορντ των “σπιρουνιών” να κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Συγκεκριμένα, ο Όλντριτζ σταμάτησε στους 26 πόντους, μαζί με 7 ριμπάουντ και 4 τάπες σε 38 λεπτά συμμετοχής! Η δική του, καθοριστική παρουσία αναμένεται να είναι ένας από τους πιο θεμελιώδεις παράγοντες της σειράς, καθώς είναι ακαταμάχητος, όταν βρίσκεται σε καλή μέρα. Ο τρόπος που έβαζε πλάτη στον αντίπαλο και εκτελούσε με τα αγαπημένα του turn-arounds ήταν για σεμινάριο, με το παιχνίδι στο ποστ να είναι η απόλυτη ειδικότητά του. Σε αρκετές περιστάσεις, οι Σπερς ακουμπούσαν την μπάλα σε αυτόν και “καθάριζαν” τον χώρο, προκειμένου να παίξει ένας-εναντίον-ενός. Ο σκοπός τους ήταν διττός. Από τη μία επιθυμούσαν να βρουν ποιοτικά σουτ και από την άλλη παρέσερναν τους Ρόκετς σε έναν αργό ρυθμό, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα βολικός για εκείνους.

Εκεί, όμως, που έκανε πραγματικά τη διαφορά ήταν στην άμυνα. Όπως όλοι οι ψηλοί του Σαν Αντόνιο, έτσι και εκείνος ήταν εξαιρετικός στην προστασία του καλαθιού και το μπλοκάρισμα των διαδρόμων ενώ ανταγωνιζόταν σε εξαιρετικό βαθμό τα μακρινά λέι-απ των αντιπάλων. Ο Όλντριτζ πήρε δικαιολογημένα τα εύσημα από τον κόουτς, Γκρεγκ Πόποβιτς στη συνέντευξη Τύπου, καθώς ο “Pop” γνωρίζει ότι οι πιθανότητες ευημερίας της ομάδας του αυξάνονται, με τον παίκτη του σε καλή κατάσταση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wZPuKGlwt8U]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…