Κεντρική NBA Οι 5 κορυφαίες παρουσίες των συμπαικτών του Τζέιμς στα πλέι-οφ (vids)
NBA

Οι 5 κορυφαίες παρουσίες των συμπαικτών του Τζέιμς στα πλέι-οφ (vids)

kyrie irving cavs

 

kyrie irving cavs

Ο Κάιρι Έρβινγκ ήταν σαγηνευτικός στο 4ο ματς των Τελικών της Ανατολής εναντίον των Μπόστον Σέλτικς, πετυχαίνοντας 42 πόντους, 21 εκ των οποίων στην 3η περίοδο, πυροδοτώντας την ανατροπή των Κλίβελαντ Καβαλίερς από το -16! Η παρουσία του “Uncle Drew” απελευθέρωσε σε τεράστιο βαθμό τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και έδωσε αφορμή στους συντελεστές της εκπομπής “The Starters” να φτιάξουν μια λίστα με τις 5 κορυφαίες παρουσίες των συμπαικτών του “βασιλιά” σε αγώνες πλέι-οφ!

5. Ντάνιελ Γκίμπσον

Ο “Boobie” δεν έκανε την καριέρα που πολλοί προσδοκούσαν, αποχωρώντας από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 29 ετών, προκειμένου να επικεντρωθεί στη ραπ καριέρα του. Παρ’όλα αυτά, ο Γκίμπσον έγραψε ιστορία στη ρούκι χρονιά του, κάνοντας μια απίθανη εμφάνιση στους Τελικούς της Ανατολής εναντίον των θρυλικών Πίστονς το 2007. Συγκεκριμένα, είχε 31 πόντους, με 5/5 τρίποντα και 12/15 βολές στο 6ο ματς, υπερκαλύπτοντας τη μέτρια βραδιά του Τζέιμς (3/11 σουτ) και βοηθώντας τους Καβς να κάνουν το 4-2 και να προκριθούν στους Τελικούς!

4. Ντουέιν Γουέιντ

Πρόκειται για τον κορυφαίο συμπαίκτη που είχε ποτέ ο ΛεΜπρόν στην καριέρα του και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα. Ο “flash” βρισκόταν σε καταπληκτική κατάσταση το 2011, κάτι που έδειξε και στο πρώτο ματς του 2ου γύρου εναντίον των Μπόστον Σέλτικς. Ειδικότερα, τελείωσε το ματς με 38 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, εκτελώντας με 66.7% στα σουτ εντός πεδιάς (14/21 σουτ). Το Μαϊάμι επικράτησε, φυσικά σε εκείνο το ματς με 99-90.

3. Κάιρι Έρβινγκ

Το Κλίβελαντ βρισκόταν στα “σκοινιά” εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όντας πίσω στο σκορ με 3-1 στους περσινούς Τελικούς. Και τότε, ο Κάιρι Έρβινγκ αποφάσισε να τα “σαρώσει” όλα. Με 41 πόντους και 17/24 σουτ (!) και σε συνδυασμό με άλλους 41 από τον Τζέιμς, η ομάδα του Οχάιο μείωσε σε 3-2 και πυροδότησε την απίστευτη ανατροπή της σειράς.

2. Κάιρι Έρβινγκ

Ο Έρβινγκ σκόραρε 26 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ στο ιστορικό, 7ο παιχνίδι των περσινών Τελικών αλλά μία, συγκεκριμένη φάση ήταν αυτή που σημάδεψε μόνιμα την ιστορία της ομάδας. Το τρίποντό του με 53” για τη λήξη έβαλε το Κλίβελαντ μπροστά με 3 πόντους (92-89) και χάρισε, ουσιαστικά το πρωτάθλημα στην ομάδα του!

  1. Ρέι Άλεν

Ο Άλεν δεν είχε κάνει κάποια τρομερή εμφάνιση στο 6ο παιχνίδι των Τελικών του 2013 απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Συγκεκριμένα, είχε 9 πόντους, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ αλλά το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε σχεδόν στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας έδωσε το φιλί της ζωής στους Μαϊάμι Χιτ, στέλνοντας το ματς στην παράταση και σώζοντας από τον “γκρεμό” την ομάδα του!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπλέικ Γκρίφιν

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπλέικ Γκρίφιν Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποφάσισε να βάλει τέλος στ…