Κεντρική Διεθνή “Γλυκοκοιτάζει” Μάρκοβιτς η ΤΣΣΚΑ

“Γλυκοκοιτάζει” Μάρκοβιτς η ΤΣΣΚΑ

stefan markovic zenit

stefan markovic zenit

Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Μίλος Τεόντοσιτς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το ερχόμενο καλοκαίρι για χάρη του NBA απασχολεί έντονα τους ιθύνοντες της ρωσικής ομάδας. Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επαληθευτεί, η περιφέρεια των πρώην πρωταθλητών Ευρώπης θα αποκτήσει ένα μεγάλο κενό, με τη διαδικασία εύρεσης αντικαταστάτη να έχει ήδη ξεκινήσει και το όνομα του Στέφαν Μάρκοβιτς έχει ήδη πέσει στο τραπέζι.

Η ΤΣΣΚΑ δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον 29χρονο άσο, όπως αναφέρει το sportando.com, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο Μάρκοβιτς αγωνίζεται στη ρωσική Ζενίτ, έχοντας πολύ αξιόλογους μέσους όρους (10.3 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ, 7.8 ασίστ ανά αγώνα στο εγχώριο πρωτάθλημα), αν και το στυλ του δεν παραπέμπει ιδιαίτερα στον συμπατριώτη του, τον οποίο ίσως διαδεχθεί.

Ο Μάρκοβιτς αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στη θέση του πλέι-μέικερ, βλέποντας εξαιρετικά το γήπεδο, με το ύψος του (1.99 μ.) να τον βοηθά πολύ στον τομέα αυτό. Η ωριμότητα είναι κάτι που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του ενώ διακρίνεται ιδιαίτερα στον ανασταλτικό τομέα, όντας ένας θαυμάσιος περιφερειακός αμυντικός. Η αδυναμία του έγκειται στο σκοράρισμα, με τα ποσοστά του στα τρίποντα να μην είναι και τα καλύτερα.

Αποτέλεσε σταθερό μέλος της Εθνικής Σερβίας από το 2009 έως το 2016, όπου και ανακοίνωσε την απόσυρσή του ενώ έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Χέμοφαρμ, Μπενετόν Τρεβίζο, Βαλένθια, Μπάνβιτ και Μάλαγα, προτού καταλήξει στη Ρωσία, όπου ίσως παραμείνει, αλλάζοντας φανέλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…