Κεντρική NBA Φόβος και παράνοια στη Βοστόνη! (vids)

Φόβος και παράνοια στη Βοστόνη! (vids)

tristan thompson cavaliers

 

tristan thompson cavaliers
Η τρέχουσα εβδομάδα ξεκίνησε υπέροχα για τους Μπόστον Σέλτικς. Η “αρμάδα” του Αϊζέια Τόμας επιβλήθηκε των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς στο 7ο ματς των ημιτελικών της Ανατολής ενώ κέρδισε και την πρώτη θέση στη λοταρία του Ντραφτ, με τον σταρ του Γουάσινγκτον Στέιτ, Μαρκέλ Φουλτζ να βρίσκεται προ των πυλών. Τι θα μπορούσε να σπιλώσει αυτή την εξαιρετική αλληλουχία γεγονότων; Ουδείς θα μπορούσε να διανοηθεί, πάντως, αυτό που έλαβε χώρα χθες…

Δεν είναι αστείο. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς κονιορτοποίησαν και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους “κέλτες”, επικρατώντας με το αδιανόητο 86-130 και κάνοντας με εκκωφαντικό τρόπο του 2-0 στους Τελικούς της Ανατολής! Το παιχνίδι είχε ήδη βγει εκτός ελέγχου από πολύ νωρίς, με την παρέα του “βασιλιά” να παραμένει αήττητη στα φετινά πλέι-οφ και να αποδεικνύει ότι απέχει μίλια μακριά από τις υπόλοιπες ομάδες της περιφέρειάς της. Ο Αϊζέια Τόμας είχε δηλώσει πριν από το παιχνίδι ότι οι Καβς δεν είναι δα και οι Monstars από το Space Jam αλλά το χθεσινό παιχνίδι έδινε ακριβώς αυτή την εντύπωση. Η χθεσινή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην πλέι-οφ ιστορία των Καβαλίερς, η χειρότερη πλέι-οφ ήττα στην ιστορία των Σέλτικς αλλά και η πιο ευρεία επικράτηση που επετεύχθη ποτέ σε Τελικούς Ανατολής!

Ο κόουτς των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με ευέλικτο σχήμα, τοποθετώντας τον Τζέραλντ Γκριν στη βασική πεντάδα. Ό,τι και να έκανε, όμως, θα έβρισκε πάνω σε “τοίχο”, με το Κλίβελαντ να παίζει στα “κόκκινα”. Οι πρωταθλητές έβρισκαν συνεχώς σκορ μέσα από τη ρακέτα (14 πόντοι στην περίοδο έναντι μόλις 4 των Σέλτικς), έτρεχαν στο τρανζίσιον και έβγαζαν μονίμως αμαρκάριστα σουτ. Το πρώτο δωδεκάλεπτο έληξε με σκορ 18-33, απόρροια και της, απρόσμενα, καταπληκτικής άμυνας των φιλοξενούμενων, με τα θεμέλια του θριάμβου να έχουν ήδη μπει.

Η τρομερή ευστοχία συνεχίστηκε και στη 2η περίοδο, το παιχνίδι στο τρανζίσιον εξακολουθούσε να δουλεύει στην εντέλεια και ο ΛεΜπρόν χτυπούσε σε κάθε μέτωπο, με 22 πόντους μέχρι την ανάπαυλα! Οι Σέλτικς φάνταζαν σαν ομάδα της D-League, με τη διαφορά να σπάει ταχύτατα το φράγμα των 20, των 30 και τελικά των 40 πόντων, με το ημίχρονο να λήγει με το ανήκουστο 31-72! Ακόμη και το φανατικό και πιστό κοινό της Βοστόνης γιούχαρε ελαφρώς το καμάρι του, καθώς το παρακολουθούσαν εμβρόντητοι να γίνεται “παιχνιδάκι” στα χέρια μιας πανίσχυρης δύναμης.

Η διαφορά έφθασε ακόμη και στους 50 πόντους (60-110), με τη σειρά να φαντάζει τελειωμένη πολύ πριν από την ώρα της. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Αϊζέια Τόμας υπέστη τραυματισμό στον δεξιό γοφό, σε μια “μαύρη” νύχτα για την πολυποίκιλη και πλούσια ιστορία αυτού του τεράστιου franchise.

Ο ΛεΜπρόν επέλεξε να σταματήσει στους 30 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής, έχοντας ακόμη 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 τάπες! Ο Κέβιν Λοβ είχε 21 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ ο Κάιρι Έρβινγκ ανέκτησε τη φόρμα του, με 23 πόντους και μόλις 11 εκτελεσμένα σουτ! Οι Καβς είχαν συνολικά 19/39 τρίποντα, σούταραν με 56.5% εντός πεδιάς, μοίρασαν 28 ασίστ και υποχρέωσαν τους αντιπάλους σε 20 λάθη, “τρομοκρατώντας” τα πλήθη!

Από το “ναυάγιο” των Σέλτικς διασώθηκε μονάχα ο ρούκι, Τζέιλεν Μπράουν με 19 πόντους και 7/11 σουτ ενώ ο Έιβερι Μπράντλεϊ είχε 13 και ο Αλ Χόρφορντ 11. Ακόμη, ο Τόμας “κόλλησε” στους 2 πόντους (!), δίχως να σκοράρει εντός πεδιάς. Αυτή ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, η τελευταία “παράσταση” των Σέλτικς μπροστά στο κοινό τους για φέτος, με τη “σκούπα” να θεωρείται ως η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και με το κοινό να αναρωτιέται αν οι Γουίζαρντς θα μπορούσαν να παλέψουν περισσότερο, αν είχαν προκριθεί εκείνοι…

https://www.youtube.com/watch?v=vBkL4eozZqA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…