Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Εξωπραγματικός ο Σπανούλης, τυχεροί που ζούμε τον Πρίντεζη”

“Εξωπραγματικός ο Σπανούλης, τυχεροί που ζούμε τον Πρίντεζη”

papanikolaou 1

papanikolaou

Για το 5ο και τελευταίο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου λίγο πριν την προπόνηση του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε στον αρχηγό και τον (υπ)αρχηγό των “ερυθρόλευκων”.

Για το αν συμφωνεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε ως τελικό των τελικών το συγκεκριμένο ματς: “Ακριβώς έτσι είναι. Όπως πολύ σωστά το έθεσε και ο προπονητής μας στο μίτινγκ είναι το δεύτερο ημίχρονο ενός τελικού που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή. Είναι μία μάχη και κρίνεται ένα εισιτήριο για το Final Four. Από εκεί και πέρα τα λόγια τελειώνουν και πρέπει να αρχίσουν οι πράξεις μέσα στο παρκέ”, ανέφερε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος και πρόσθεσε:

Για το αν υπήρχε πίεση πριν από το τέταρτο ματς της σειράς: “Δεν νομίζω πως υπήρχε πίεση. Η ομάδα είναι πάρα πολύ έμπειρη κι έχει παίκτες που έχουν βρεθεί σε ανάλογες ή και χειρότερες καταστάσεις. Η ομάδα έχει την εμπειρία για να διαχειριστεί καταστάσεις, όπως αυτές που βρέθηκε πίσω με διψήφιες διαφορές στην Τουρκία. Αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει. Το μόνο που μετράει είναι οι πράξεις μέσα στο παρκέ και μένει ακόμα μία κατάθεση ψυχής για να δείξουμε πόσο θέλουμε να βρεθούμε στο Final Four. Αν δείξουμε το πάθος και τη δυναμικότητά μας, τότε οι πιθανότητές μας θα αυξηθούν.

Σε αυτή την σειρά ήμασταν το φαβορί από την αρχή έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας. Χάσαμε ένα παιχνίδι εδώ, πήραμε ένα εκεί και τώρα πρέπει να διαχειριστούμε αυτό για το οποίοι παλεύαμε όλη την χρονιά, το πλεονέκτημά έδρας. Δεν υπάρχει χρόνος για λόγια. Πρέπει να παλέψουμε, να ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας και να δώσουμε ό,τι μας έχει απομείνει από ενέργεια και πάθος. Είμαι σίγουρος πως με την βοήθεια του κόσμου, η ενέργειά μας θα διπλασιαστεί”.

Για τον πανηγυρισμό του πριν το τέλος του 5ου αγώνα της σειράς με την Εφές τη σεζόν 2012-13: “Εχουμε 40′ παιχνιδιού. Ηταν μία σκηνή που δεν ήταν πολύ επαγγελματική. Το είχα πει και τότε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η Εφές είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι”.

Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, τόνισε: “Πόσο υψηλό κίνητρο είναι για τον Βασίλη που είναι στα 35 να παλεύει κάθε χρόνο σαν μικρό παιδί για να φτάσει σε ένα Final Four; Βλέποντας τον Βασίλη το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις κίνητρο. Η ομάδα αυτή έχει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία και που καθημερινά δείχνουν πως διψούν για την διάκριση. Ο Βασίλης είναι εξωπραγματικός. Έχω ακούσει πολλούς να λένε πως είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του.

Ο Γιώργος είναι ένα στολίδι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ κι ένα παιδί που θα τον θυμούνται για πολύ καιρό, αφού σταματήσει το μπάσκετ. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε συμπαίκτη, γιατί έχουμε την δυνατότητα να είμαστε κοντά και φίλοι του. Αυτό είναι το πιο γλυκό κομμάτι”.

Τέλος, ζητήθηκε από τον Κώστα Παπανικολάου να σχολιάσει μία πιθανή μονομαχία του με τον Τζέισον Γκρέιντζερ: “Ο Γκρέιντζερ είναι καταπληκτικός παίκτης. Είναι πολύ έξυπνος και καλός αθλητής. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και ο Βαγγέλης που στα τρία από τέσσερα παιχνίδια έχει πάει πάρα πολύ καλά απέναντι στον Γκρέιντζερ. Κάνει πράγματα που δεν φαίνονται στο παρκέ. Είμαι σίγουρος πως θα τα πάει πολύ καλά και δεν θα χρειαστεί να επιστρατευτώ εγώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…