Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Υπήρχε διάστημα που ο κόσμος ζητούσε να μη βάζω τον Καλάθη”

“Υπήρχε διάστημα που ο κόσμος ζητούσε να μη βάζω τον Καλάθη”

pasqual

pasqual

Οι “πράσινοι” δυσκολεύτηκαν όμως τελικά έκαναν το 1-0 απέναντι στους “κιτρινόμαυρους” και ο Τσάβι Πασκουάλ σχολίασε την εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ενώ αναφέρθηκε και στα σκαμπανεβάσματα της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

Για το παιχνίδι: “Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, έπειτα από 16 μέρες χωρίς αγώνα. Είχαμε μία καλή προσέγγιση στο παιχνίδι με συγκέντρωση και καλή άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν δύσκολα και η ΑΕΚ είχε έξι τρίποντα, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε και πάλι μέσω άμυνας κι επίθεσης. Παρά το γεγονός πως σημειώσαμε μόνο ένα τρίποντο, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το να σκοράρεις 80 πόντους χωρίς τρίποντο, δείχνει κάτι”.

Για το πως θα φτάσει στον τίτλο μετά τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε: “Προσπαθώντας να σκοράρουμε ένα πόντο παραπάνω από τον αντίπαλο. Είχαμε μία κακή σειρά στην Ευρωλίγκα κι επιπλεόν παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε καλύτερα και ενδεχομένως να είναι καλύτερη από εμάς. Αυτό όμως δεν χαλάει τη συνολική μας εικόνα. Πολλές φορές η τελευταία εικόνα, θολώνει μία ολόκληρη χρονιά. Στην Ελλάδα τελειώσαμε με 19 σερί νίκες, στην Ευρωλίγκα τερματίσαμε τέταρτοι. Πρέπει να έχουμε ένα καλό φινάλε για να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Σήμερα φάνηκε ότι η ομάδα βρισκόταν υπό κάποια πίεση. Οι άνθρωποι έχουμε το χαρακτηριστικό ότι, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, τότε θυμόμαστε τις άσχημες στιγμές των παικτών και των προπονητών. Το θέμα είναι να προσπαθούμε να αξιοποιούμε τις αρετές μας, ώστε ο κόσμος να μας εμπιστεύεται”.

Για την έλλειψη αναπληρωματικού γκαρντ πίσω από τον Καλάθη: “Έχουμε περάσει από διάφορες φάσεις. Όταν στην αρχή ήταν τραυματίας ο Τζέιμς, ο Καλάθης έπαιζε 35 λεπτά και όταν έβγαινε μού ζητούσαν να τον βάλω. Εσείς θεωρείτε ότι χωρίς τον Καλάθη παίζαμε χειρότερα. Υπήρχε διάστημα στη σεζόν που ο κόσμος ζητούσε να μη βάζω τον Καλάθη. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους παίκτες σαν δικούς μας ανθρώπους και να λαμβάνουμε υπόψιν αρετές και μειονεκτήματα. Σε κάποιο άλλο παιχνίδι, μπορεί να είναι πιο κομβικός ο Τζέιμς. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε μία ισορροπία, όπου δεν θα μας λείπει κανείς από το παιχνίδι”.

Για τα σκαμπανεβάσματα: “Έχω μεγάλο σεβασμό για την ΑΕΚ. Το σκορ είναι 1-0 και δεν τολμώ να αναφερθώ στη συνέχεια. Δεν είναι το στιλ μου αυτό. Δεν υπάρχουν ομάδες χωρίς σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν παιχνίδια που εξελίσσονται ισορροπημένα, αλλά κι άλλα στα οποία δεν μπορείς να σκοράρεις. Γενικά, είναι δύσκολο να βρεις ομάδα χωρίς αυξομειώσεις στην απόδοσή της. Στην περίπτωσή μας, έχουμε στόχο να παίζουμε άμυνα και να μη χάνουμε μπάλες”.

Από πλευράς των παικτών ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ανέφερε: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που είναι πολύ ανεβασμένη κι έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Είχαμε 1/15 τρίποντα, αλλά βγάλαμε ενέργεια στο παιχνίδι, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε μία διαφορά που καταφέραμε να κρατήσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…