Κεντρική NBA Επέστρεψε στις ΗΠΑ ο “επαναστάτης” Καντέρ
NBA

Επέστρεψε στις ΗΠΑ ο “επαναστάτης” Καντέρ

enes kanter

enes kanter

Στις ΗΠΑ επέστρεψε ο Ενές Καντέρ, με τον παίκτη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να αντιμετωπίζει πληθώρα μπελάδων, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Ο Καντέρ επιθυμούσε να μεταβεί στην Τουρκία μέσω Ρουμανίας αλλά ενημερώθηκε ότι το διαβατήριό του έχει λήξει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φθάσει στην πατρίδα του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το γεγονός αυτό έχει να κάνει άμεσα με την πλήρη απέχθειά του προς την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφού κρατήθηκε επί αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, ο Καντέρ κατόρθωσε να αποχωρήσει με προορισμό το Λονδίνο και εν συνεχεία στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια των ιθυνόντων του NBA αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Χανκ Φετίκ, ο παίκτης θα είχε συλληφθεί, σε περίπτωση που προσγειωνόταν στη γειτονική χώρα ενώ η ακύρωση διαβατηρίων από την τουρκική κυβέρνηση είναι ένα συνηθισμένο γεγονός, όσον αφορά τους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Με βίντεο που ανάρτησε στα social media, ο Καντέρ μίλησε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Ερντογάν, κατηγορώντας τον πως βρίσκεται πίσω από το “φιάσκο” της μετακίνησής του στη γειτονική χώρα: “Είναι ένας κακός άνθρωπος, ένας δικτάτορας. Είναι ο Χίτλερ του 21ου αιώνα. Ο λόγος που μου συμβαίνει όλο αυτό είναι οι πολιτικές μου απόψεις”.

Ο Καντέρ έχει εκφράσει πολλάκις την υποστήριξή του προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται πως ήταν ο “εγκέφαλος” του περσινού πραξικοπήματος ενώ, ακόμη και η οικογένειά του έχει στραφεί εναντίον του!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…