Κεντρική NBA Επέστρεψαν από την κόλαση οι “καυτοί” Γουόριορς! (vids)

Επέστρεψαν από την κόλαση οι “καυτοί” Γουόριορς! (vids)

kevin durant steph curry

kevin durant steph curry

Η “τιτανομαχία” ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς ξεκίνησε με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο! Συγκεκριμένα, οι “πολεμιστές” επέστρεψαν από το -25 του πρώτου ημιχρόνου και επικράτησαν στα σημεία της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς με 113-111, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των Τελικών της Δύσης! Τα “σπιρούνια” εφάρμοσαν πλήρως τον ρυθμό τους στο πρώτο μισό του αγώνα αλλά ο τραυματισμός του Κουάι Λέοναρντ, ο οίστρος των Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ αλλά και η βελτίωση της άμυνας ήταν οι τομείς-“κλειδιά” της τελικής επικράτησης των γηπεδούχων, οι οποίοι διαχειρίστηκαν καλύτερα τις ειδικές καταστάσεις των τελευταίων λεπτών και έκαναν ποδαρικό με το “δεξί’ στη σειρά!

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Στεφ Κάρι ήταν σαρωτικός, με 40 πόντους, 26 εκ των οποίων στο 2ο ημίχρονο και 19 στην 3η περίοδο, “αρπάζοντας” φωτιά από τη στιγμή που ο Λέοναρντ αποχώρησε από την αναμέτρηση. Με συνεχή πικ-εν-ρολ ψηλά, ο 28χρονος σούπερ-σταρ κατόρθωνε συνεχώς να βρίσκει χώρους, προκειμένου να εκτελέσει και να δημιουργήσει, έχοντας 7/16 τρίποντα και 7/10 δίποντα! Επίσης, επέδειξε και το clutch στοιχείο που τον διακατέχει, πετυχαίνοντας 7 πόντους στα τελευταία 2 λεπτά της αναμέτρησης!

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο απόλυτος “διόσκουρος” του Κάρι, καθώς σκόραρε 34 πόντους, όντας ένα μόνιμο πρόβλημα για τους αντιπάλους, εξαιτίας του παιχνιδιού του μετά από ντρίμπλα. Με συνεχείς διεισδύσεις έμπαινε στη ρακέτα και εκμαίευε τα φάουλ (10/12 βολές) ενώ σκόραρε και σε συνθήκες catch-n-shoot. Δεν πρέπει, φυσικά να υποτιμηθούν και οι αμυντικές του αρετές, διότι μοίρασε 4 τάπες και έκανε 1 κλέψιμο, συμβάλλοντας στην ευελιξία της άμυνας των γηπεδούχων.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους “dubs”, ο Ζάζα Πατσούλια εξέπληξε, με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σκοράροντας κυρίως χάρη στην επιλογή των Σπερς να κάνουν νταμπλ-τιμ ψηλά στον Κάρι, με αποτέλεσμα να μένει ελεύθερος κάτω από το καλάθι. Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Σον Λίβινγκστον έδωσε βοήθειες στην άμυνα ενώ ο Κλέι Τόμπσον δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, με μόλις 2/11 σουτ! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Άντρε Ιγκουοντάλα, ο οποίος, όμως, ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 10 λεπτά.

Από πλευράς Σαν Αντόνιο, ο Λέοναρντ ήταν άρτιος, με 26 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής! Η ευελιξία του και η ικανότητά του σε άπαντες τους επιθετικούς και αμυντικούς τομείς τον κατέστησαν ως τον κορυφαίο παίκτη του πρώτου ημιχρόνου αλλά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Συγκεκριμένα, γύρισε εις διπλούν τον δεξιό αστράγαλό του, τον οποίο είχε χτυπήσει και στη σειρά εναντίον του Χιούστον, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει οριστικά από το παιχνίδι στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου.

Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ έγινε αναπόφευκτα το απόλυτο σημείο αναφοράς της επίθεσης των Σπερς, με 28 πόντους και 11/24 σουτ, προσπαθώντας συνεχώς να ποστάρει τους κοντύτερους αντιπάλους του. Ο Μάνου Τζινόμπιλι ξανάνιωσε, με 17 πόντους, 3 κλεψίματα και τρομερή ενέργεια ενώ ο Τζόναθον Σίμονς είχε ξανά ρόλο “πασπαρτού”, με 12 πόντους και εξαιρετική παρουσία στην άμυνα.

Το Σαν Αντόνιο “σόκαρε” τους Γουόριορς, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα. Ειδικότερα, κατόρθωσαν να επιβάλλουν τον αργό ρυθμό τους, ήταν πολύ αποδοτικοί σε συνθήκες post-up ενώ μπόρεσαν να εκνευρίσουν τους αντιπάλους, ωθώντας τους σε λάθος επιλογές στην επίθεση. Η άμυνα του Γκόλντεν Στέιτ ήταν “ληθαργική”, δίχως καλές συνεννοήσεις ενώ οι Λέοναρντ και Όλντριτζ έκαναν ήδη “όργια”. Το +14 της 1ης περιόδου (16-30) αυξήθηκε άμεσα, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 21-46 και το ημίχρονο να λήγει με σκορ 42-62!

Ο τραυματισμός του Λέοναρντ έφερε τα πράγματα άνω-κάτω στην 3η περίοδο, με τους Γουόριορς να “σεληνιάζονται”, έχοντας συνεχή εύστοχα σουτ και τρομερή αποδοτικότητα στο τρανζίσιον. Χάρη σε ένα σερί 18-0, το 55-78 έγινε 73-78, με τον Κάρι να είναι ο κυρίαρχος του σόου! Η επίθεση του Σαν Αντόνιο κλονίστηκε ανεπανόρθωτα εν απουσία του κορυφαίου παίκτη της και η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 81-90, χάρη σε ορισμένες καλές ενέργειες των “παγκιτών” των Σπερς.

Το small-ball κυριάρχησε στην 4η περίοδο, με τις δύο πεντάδες των ομάδων να γίνονται πιο κοντές. Οι Γουόριορς είχαν περισσότερες επιθετικές λύσεις και με τον Ντουράντ σε ρόλο οδηγού πήραν το προβάδισμα μόλις για 2η φορά στην αναμέτρηση, 4 λεπτά πριν από το τέλος. Οι Σπερς αντέδρασαν και πήραν εκ νέου “κεφάλι” με 103-106, 2 λεπτά πριν από τη λήξη. Τότε, όμως, η “μαγεία” του Κάρι έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Όκλαντ!

https://www.youtube.com/watch?v=GiB86yJlKJE

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…