Κεντρική NBA Ένα βήμα πριν από τον “χωρισμό” Χιτ και Μπος!
NBA

Ένα βήμα πριν από τον “χωρισμό” Χιτ και Μπος!

chris bosh heat

chris bosh heat

Η εξέλιξη της καριέρας του Κρις Μπος αποτελεί μία από τις πιο δυσάρεστες ιστορίες που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο NBA. Η θρόμβωση που ταλαιπωρεί τον σταρ των Μαϊάμι Χιτ δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στα παρκέ εδώ και περίπου 2 χρόνια, με τον 33χρονο φόργουορντ-σέντερ να μην αγωνίζεται σε κανένα παιχνίδι φέτος. Το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να αγωνιστεί ξανά είναι ορθάνοιχτο, με τους Χιτ να ψάχνουν τρόπο, ώστε να απομακρύνουν το δυσβάσταχτο συμβόλαιό του και φαίνεται πως η οριστική λύση έχει βρεθεί, σύμφωνα με την Miami Herald.

Συγκεκριμένα, το τρέχον συμβόλαιο του Μπος προβλέπει απολαβές ύψους σχεδόν 52 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 2 χρόνια. Με βάση την τρέχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας (CBA), το συμβόλαιο αυτό επιβαρύνει το σάλαρι καπ της ομάδας. Αν ληφθεί υπόψη, όμως, η νέα σύμβαση εργασίας που θα ξεκινήσει να “τρέχει” από την 1η Ιουλίου, αυτό παύει να ισχύει, με δεδομένο ότι οι γιατροί έχουν κρίνει πως δεν είναι ασφαλές για τον παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του, με τον ίδιο να είναι ελεύθερος να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι από τα μισά της σεζόν 2015-16 και έπειτα ενώ είχε απουσιάσει και από το 2ο μισό της σεζόν 2014-15. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μπορεί να αγωνιστεί αλλά απέτυχε να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις πριν από την έναρξη της φετινής χρονιάς. Σε περίπτωση που βρεθεί η λύση, το Μαϊάμι θα πάρει μια μεγάλη “ανάσα”, αδειάζοντας χώρο στο σάλαρι καπ και έχοντας την ευελιξία να ξοδέψει περισσότερα χρήματα στη free agency του καλοκαιριού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…