Κεντρική NBA Ένα “τσουβάλι” με ρεκόρ από τον “εξωγήινο” Τόμας! (vid+pics)
NBA

Ένα “τσουβάλι” με ρεκόρ από τον “εξωγήινο” Τόμας! (vid+pics)

isaiah thomas celtics 2

isaiah-thomas-celtics

Η αυταπάρνηση, το πάθος και η δύναμη ψυχής του Αϊζέια Τόμας δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Η “γυαλάδα” στο βλέμμα του, κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ και εφορμά προς το καλάθι είναι ξεκάθαρη, όσο και η θλίψη του, όταν το παιχνίδι τελειώνει. Αυτή η συνεχής πάλη συναισθημάτων θα μπορούσε να συνθλίψει έναν μέσο άνθρωπο και να εξαντλήσει τα ψυχικά του αποθέματα. Ο Τόμας, όμως, δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα όταν πατάει στο παρκέ και στο χθεσινό παιχνίδι, έσπασε τα “κοντέρ” με 53 πόντους, σημειώνοντας μια πλειάδα από ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, ο Τόμας πέτυχε τη δεύτερη κορυφαία επίδοση στην ιστορία των Σέλτικς, όσον αφορά τους περισσότερους πόντους σε αγώνα πλέι-οφ! Μόνο ο Τζον Χάβλιτσεκ έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερους από 53 (54, το 1973), με τον “IT” να γίνεται ξεχωριστό κομμάτι της μοναδικής ιστορίας των “κελτών’!

 

Επίσης, ουδείς NBAer είχε κατορθώσει να σκοράρει τόσους πολλούς πόντους στα πλέι-οφς, τα τελευταία 14 χρόνια (!), με τον Άλεν Άιβερσον να είναι ο τελευταίος που “έσπασε” το φράγμα των 53 πόντων, τον Απρίλιο του 2003. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι οι Άιβερσον και Τόμας είναι οι μοναδικοί στα χρονικά που έχουν σημειώσει 50άρα στα πλέι-οφς, ανάμεσα στους παίκτες, με ύψος κάτω από τα 6 πόδια!

Τέλος, έγινε ο 2ος παίκτης των Σέλτικς τα τελευταία 20 χρόνια, με +20 πόντους στην τελευταία περίοδο, μετά τον Πολ Πιρς, ο πρώτος “κέλτης” τα τελευταία 14 χρόνια με τουλάχιστον 4 30άρες στα πλέι-οφς και ο πρώτος, μετά τον Λάρι Μπερντ το 1984, ο οποίος παίρνει 33 σουτ σε ένα ματς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0OUe8Txmf3Y]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…