Κεντρική NBA Εμφατική ανωτερότητα των απίθανων Καβς! (vids)

Εμφατική ανωτερότητα των απίθανων Καβς! (vids)

lebron cavs raptors

lebron-cavs-raptors

Οι Τορόντο Ράπτορς κατόρθωναν να βρίσκονται εντός της διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος μετά από 3 περιόδους. Παρά την απώλεια του Κάιλ Λάουρι, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν τα πήγαινε περίφημα, με τους Καναδούς να είναι πολύ κοντά στο σκορ. Είχαν επιτέλους την ευκαιρία να “πληγώσουν” τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, μετά από τις συντριβές στα 2 πρώτα παιχνίδια. Η 4η περίοδος, όμως, ήταν ένα τελείως διαφορετικό “θηρίο”, με τους Καβς να βάζουν πέμπτη ταχύτητα και να “εξαφανίζονται”…

Με σερί 3-20 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, οι Καβαλίερς ξέφυγαν τελείως στο σκορ και εν τέλει επικράτησαν με 94-115 μέσα στο Τορόντο, κάνοντας το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά! Οι πρωταθλητές βρίσκονται πλέον μια ανάσα από τους Τελικούς της Ανατολής, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να συνεχίζει τη φανταστική “εποποιία” του στα φετινά πλέι-οφς ενώ τα σουτ 3 πόντων έκαναν τη διαφορά, με τους νικητές να έχουν 13/23 σουτ πίσω από την άρκτο των 7.25, έναντι μόλις 2/18 των Ράπτορς. Παρά τα “όργια” του ΝτεΡόζαν, η “χιονοστιβάδα” της τελευταίας περιόδου παραήταν ορμητική.

Ο Τζέιμς ήταν υπέροχος για ακόμη μια φορά, σταματώντας στους 35 πόντους, με 9/16 σουτ και 14/15 βολές ενώ είχε ακόμη 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ! Πλέον, οι μέσοι όροι του στα ματς των φετινών πλέι-οφς κυμαίνονται στους 34.3 πόντους, τα 9 ριμπάουντ και τις 7.3 ασίστ, με 48.6% στα σουτ 3 πόντων! Στο χθεσινό παιχνίδι, ο “βασιλιάς” έβρισκε μονίμως τα σουτ που επιθυμούσε, εκμαίευε μονίμως την επαφή και ανίχνευε τους ελεύθερους σουτέρ. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη έχει γυρίσει τον “διακόπτη” στην post-season, φθάνοντας σε πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4fe7DIvK3Rg]

Ο Κέβιν Λοβ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Κάιρι Έρβινγκ είχε επίσης 16 αλλά με 7/21 σουτ ενώ ο Κάιλ Κόρβερ ήταν ο x-factor, με 14 πόντους και ορισμένα κρίσιμα σουτ. Η πεντάδα-κλειδί για τους Καβαλίερς αποτελούνταν από τους Γουίλιαμς-Σάμπερτ-Κόρβερ-ΛεΜπρόν-Τόμπσον, με τη διάταξη αυτή να αλλάζει όλο το ματς. Ειδικότερα, οι αμυντικές επιδόσεις της ήταν απίθανες, έχοντας τη δυνατότητα να αλλάζουν σε κάθε μαρκάρισμα και υποχρεώνοντας τους Ράπτορς να ξεκινήσουν το τελευταίο δωδεκάλεπτο με 1/13 σουτ! Το 77-79 μετατράπηκε σε 80-99, μέσω και της τρομερής ευστοχίας των Καβς, οι οποίοι “καθάρισαν” την παρτίδα με πολύ θορυβώδη τρόπο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_tIkdrIFjv0]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KhRgKpOSbJY]

Από πλευράς Καναδών, ο ΝτεΡόζαν ήταν απίθανος, με 37 πόντους (12/23 σουτ, 13/13 βολές) σε 40 λεπτά συμμετοχής, επιτιθέμενος συνεχώς από τον κεντρικό διάδρομο ενώ ήταν εξαιρετικός σε φάσεις απομόνωσης. Στο τέλος, όμως, τα χέρια του είχαν βαρύνει, καθώς ήταν πολύ κουραστικό να δημιουργεί συνεχώς το δικό του σουτ, με αποτέλεσμα να επέλθει κόπωση και να σημειώσει μόλις 1 πόντο στο τελευταίο δωδεκάλεπτο! Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας σταμάτησε στους 19, μαζί με 8 ριμπάουντ ενώ ο Νόρμαν Πάουελ είχε 13, με τη σεζόν των Ράπτορς να βρίσκεται μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωσή της.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WvELXSWHvto]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …