Κεντρική NBA “Ε, όχι και μέτρια σεζόν ο Κάρι φέτος!”
NBA

“Ε, όχι και μέτρια σεζόν ο Κάρι φέτος!”

tyronn lue steph curry

tyronn lue steph curry

Ο Στεφ Κάρι πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν, με 25.3 πόντους ανά αγώνα, 4.5 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ. Σημείωσε 324 τρίποντα (η 2η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών) σε ποσοστό 41.1% και πέτυχε 62 φορές πάνω από 20 πόντους, όλα αυτά με τον Κέβιν Ντουράντ ως νέο μέλος της ομάδας του. Πολύς κόσμος θεώρησε ότι η απόδοση του σούπερ-σταρ των Γουόριορς έπεσε, συγκριτικά με την προηγούμενη, αμύθητη MVP σεζόν του (30.1 πόντοι ανά αγώνα, 402 εύστοχα τρίποντα) αλλά ο Τάιρον Λου δεν συμφωνεί καθόλου με την άποψη αυτή.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς των Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι πρόκειται να αναμετρηθούν για 3η σερί φορά με τους Γουόριορς σε σειρά Τελικών, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Κάρι όφειλε να κάνει ένα βήμα πίσω φέτος, προκειμένου να ενσωματωθεί ομαλά ο Ντουράντ στην ομάδα: “Έχει ανακηρυχθεί δύο φορές MVP. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και πολύ επικίνδυνος επιθετικά. Οι Γουόριορς έφεραν στην ομάδα ακόμα έναν παίκτη επιπέδου MVP και έπρεπε να καταλάβουν με ποιον τρόπο θα ενσωματώσουν τον Ντουράντ. Ο Στεφ έκανε ένα βήμα πίσω για να δουλέψουν όλα σωστά και με την έναρξη των πλέι-οφ επανήλθε στον κανονικό εαυτό του, σκοράροντας και όντας επιθετικογενής”.

Η άνοδος του Κάρι στα πλέι-οφ είναι εμφανής. Συγκεκριμένα, έχει 28.6 πόντους ανά αγώνα, 5.5 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ, σουτάροντας με 50.2% στα σουτ εντός πεδιάς, 43.1% στα τρίποντα και 90.7% στις βολές! Το ποσοστό των κατοχών της ομάδας του, το οποίο χρησιμοποιεί ανά αγώνα έχει ανέβει από το 30.1% στο 31% δίχως, μάλιστα να παίρνει περισσότερα σουτ, κάτι που σημαίνει ότι είναι τρομερά αποδοτικός. Μετά τη μέτρια παρουσία του στους περσινούς Τελικούς, ο Κάρι φαίνεται ικανός και “διψασμένος” ώστε να πάρει το αίμα του πίσω και να “ρεφάρει” για την περσινή απώλεια του πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…