Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Διαφορετικά παιχνίδια στο Final 4, διαφορετικά με τον Άρη”

“Διαφορετικά παιχνίδια στο Final 4, διαφορετικά με τον Άρη”

sfairopoulos spanoulis

sfairopoulos spanoulis

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους του και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη τύπου ανέφερε πως έχει διαφορά το Final 4 από τα ημιτελικά της Basket League, ενώ μίλησε και για τον Ματ Λοτζέσκι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

“Νομίζω ότι οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι κι έχουν τη σωστή νοοτροπία για να καταλάβουν ότι η πρόκριση στο Final 4 δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες με τον Άρη. Είναι άλλη διοργάνωση, άλλα ματς, εξίσου απαιτητικά. Οι παίκτες μου γνωρίζουν πως η σειρά θα είναι δύσκολη κι επικίνδυνη, απέναντι σε μια πολύ καλή κι οργανωμένη ομάδα, με στόχο σε άμυνα κι επίθεση, όπως ο Άρης. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη σειρά αυτή. Προσπαθούμε να απομονώνουμε κάθε παιχνίδι, αυτό κάναμε όλη τη χρονιά κι αυτό θα κάνουμε και τώρα”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην διάρκεια της σειράς: “Τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ ανταγωνιστικά. Εμείς ως Ολυμπιακός σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας και αν υποτιμήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο μπορείς να χάσεις. Έχουμε τέτοια παραδείγματα. Ο Άρης είναι πολύ ικανή ομάδα, που στα περσινά play offs έφτασε στο πέμπτο ματς, έχει τον ίδιο προπονητή, την ίδια φιλοσοφία, έναν βασικό κορμό παικτών και δεν μπορείς να είσαι ήσυχος όταν την αντιμετωπίζεις. Θα πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει κι ό,τι έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις να το εφαρμόσουμε”.

Τέλος σχολίασε την απουσία του Λοτζέσκι:Ο Ματ είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, που δίνει λύσεις επιθετικά και αμυντικά, που αθόρυβα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλο και όντας τέσσερα χρόνια στην ομάδα έχει μπολιαστεί με την ομάδα και έχει αποκτήσει τη νοοτροπία μας. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια απουσία, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα. Δεν θέλουμε να μεμψιμοιρούμε, οι τραυματισμοί δυστυχώς είναι στο παιχνίδι. Με τη συλλογική προσπάθεια προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα κενά”.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε: “Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά πιο δύσκολο να μείνεις εκεί γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Εμείς έχουμε βρεθεί και στις δύο πλευρές και ξέρουμε πώς είναι. Οι προπονητές μας έχουν προετοιμάσει την ομάδα πολύ καλά. Ό,τι έγινε στην Ευρώπη έγινε. Ο Άρης είναι πολύ καλή κι επικίνδυνη ομάδα. Εύχομαι να γίνουν πολύ καλά παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα και με κόσμια παρουσία των φιλάθλων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Κάτι κάνω καλά και θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε για τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρ…