Κεντρική NBA “Ατσάλινοι” Σπερς, απέδρασαν από το Χιούστον! (vids)

“Ατσάλινοι” Σπερς, απέδρασαν από το Χιούστον! (vids)

kawhi leonard trevor ariza

kawhi-leonard-trevor-ariza

Χάρη στο δίδυμο-“φωτιά” των Κουάι Λέοναρντ και ΛαΜάρκους Όλντριτζ, οι Σαν Αντόνιο Σπερς ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Ρόκετς, επικρατώντας μέσα στο Χιούστον με 92-103 και κάνοντας το 2-1 στη σειρά! Όπως και στο 2ο ματς, η απόδοση της ομάδας ήταν εξαιρετική στην 4η περίοδο, με τα “σπιρούνια” να περιορίζουν ξανά τους Ρόκετς σε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας από το τρίποντο (30.8%) ενώ δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν στο ανοικτό γήπεδο (μόλις 7 πόντοι). Τα “μαγικά” του Τζέιμς Χάρντεν δεν ήταν αρκετά, με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν τα δεδομένα της σειράς!

 

Ο Λέοναρντ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο 2ο ματς, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, σε 41 λεπτά συμμετοχής. Ο “The Klaw” τα πήγε περίφημα, τόσο σε συνθήκες μισού γηπέδου, όσο και σε καταστάσεις πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμού, όντας αρκετά εύστοχος (9/20 σουτ). Έδωσε δυνατές “μάχες” στα ριμπάουντ, χάρη στα τεράστια άκρα του ενώ φρόντιζε να ξεφορτώνεται γρήγορα την μπάλα από τα χέρια του, κάθε φορά που οι Ρόκετς επέλεγαν να κάνουν νταμπλ-τιμ πάνω του. Ήταν άλλη μια αποδοτική “παράσταση” από έναν παίκτη που θυμίζει ρομπότ, με τον τρόπο που εκτελεί στην εντέλεια κάθε ενέργεία του!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9WOQrzlAiTk]

Η απόδοση του Όλντριτζ ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας, με τον σταρ των “σπιρουνιών” να αναγεννιέται από τις “στάχτες” του! Συγκεκριμένα, σταμάτησε στους 26 πόντους, με 12/20 σουτ ενώ είχε 7 ριμπάουντ και 4 τάπες, σε πλήρη αντίθεση με την κάκιστη εικόνα του στα δύο πρώτα ματς! Φάνηκε να κινείται πολύ καλύτερα στο γήπεδο, όντας πολύ δραστήριος από μέση απόσταση ενώ έκανε θραύση και στο ποστ, είτε βγαίνοντας από flex σκριν, είτε σε φάσεις απομόνωσης. Η οντότητά του μέσα στο “ζωγραφιστό” ήταν εξέχουσας σημασίας, προστατεύοντας το καλάθι και κλείνοντας τους διαδρόμους. Με τον Όλντριτζ σε τέτοια κατάσταση, τα δεδομένα της σειράς αλλάζουν άρδην!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wZPuKGlwt8U]

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες των Σπερς, ο Πάτι Μιλς είχε 15 πόντους αλλά με άσχημα ποσοστά (2/10 τρίποντα) ενώ ο Ντεζόν Μάρεϊ αντικατέστησε τον Τόνι Πάρκερ στη βασική πεντάδα, με το Σαν Αντόνιο να σκοράρει 11 περισσότερους πόντους από το Χιούστον με αυτόν στο παρκέ! Ο Πάου Γκασόλ είχε 12 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο Ντάνι Γκριν σταμάτησε στους 11, με 3/5 τρίποντα και εξαιρετικές άμυνες.

Από την άλλη, ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ο απόλυτος “μαέστρος” του σόου, με 43 πόντους (9/15 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 10/11 βολές)! Με δυναμικά drives, σουτ μετά από ντρίμπλα και κερδισμένα φάουλ, ο “Beard” έκανε εξαιρετική δουλειά αλλά η ομαδική λειτουργία της ομάδας του δεν ήταν η κατάλληλη. Συγκεκριμένα, οι Ρόκετς έχασαν αρκετά αμαρκάριστα σουτ ενώ αναλώθηκαν σε αναποτελεσματικά μακρινά λέι-απ (floaters), έχοντας μόλις 4/13 προσπάθειες υπό αυτές τις συνθήκες. Ο Τρέβορ Αρίζα τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 5/12 τρίποντα ενώ ο Κλιντ Καπέλα πέτυχε νταμπλ-νταμπλ, με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ. Τα ποσοστά ευστοχίας της ομάδας ήταν πολύ χαμηλά (36.4% εντός πεδιάς), ηττήθηκαν στη “μάχη” των ριμπάουντ (49-39) και δεν είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0qvtZaFL17I]

Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 21-19 υπέρ των Ρόκετς αλλά ο ρυθμός του παιχνιδιού βόλευε τους Σπερς. Στο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 4 πόντων (39-43), δίχως να χάσουν ξανά το προβάδισμα έως την εκπνοή του ματς! Η διαφορά “άγγιζε” συνεχώς διψήφια επίπεδα, κάτι που διατηρήθηκε ως το τέλος, με το Σαν Αντόνιο να φθάνει στον θρίαμβο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z5rXiPpyh9Q]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…