Κεντρική NBA Ασταμάτητοι ξανά οι Γουόριορς! (vids)

Ασταμάτητοι ξανά οι Γουόριορς! (vids)

steph curry

steph-curry

Οι Γιούτα Τζαζ εξακολουθούν να μη βρίσκουν τη “μαγική” φόρμουλα, ώστε να ανταγωνιστούν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι “πολεμιστές” επικράτησαν με 115-104, κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά, δίχως να χάσουν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα, κάτι που συνέβη και στο πρώτο ματς! Κάπως έτσι, οι “dubs” έχουν ξεκινήσει την post-season με 6 νίκες σε 6 παιχνίδια, κάτι που δεν είχαν επαναλάβει ποτέ στο παρελθόν, σε ένα παιχνίδι που, φαινομενικά ήταν ανταγωνιστικό αλλά στην πραγματικότητα, το Γκόλντεν Στέιτ βρισκόταν μονίμως ένα “σκαλί” πιο πάνω.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με 25 πόντους και πολύ καλά ποσοστά (6/13 σουτ, 13/15 βολές) ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ! Για άλλη μια φορά φάνηκε να μην δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο να φτιάξει το δικό του σουτ, έχοντας “σκληραγωγηθεί’ στο περιβάλλον της Οκλαχόμα, όπου έπρεπε να κάνει τα πάντα. Πλέον, βρίσκεται στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή, επωφελούμενος από την ποιότητα των συμπαικτών του, με αποτέλεσμα να πασάρει περισσότερο και να ευστοχεί με πιο μεγάλη αποδοτικότητα. Κέρδισε πληθώρα φάουλ, μέσω δυναμικών drives ενώ έκανε τη διαφορά και στο τρανζίσιον παιχνίδι.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S0NiOfI99DU]

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι “καυτός” στα πλέι-οφς, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, σταματώντας στους 21 πόντους, έχοντας ακόμη 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα! Πέρα από τις εξωπραγματικές επιδόσεις του στην άμυνα, όπου έβγαινε στην περιφέρεια, προστάτευε το καλάθι, έκανε τρομερά rotation και καθοδηγούσε όλη την πεντάδα, ήταν εξαιρετικός και επιθετικά, με 4/4 τρίποντα στην 1η περίοδο και 5/8 συνολικά! Οι Τζαζ επέλεξαν να τον αφήνουν μόνο του στο τρίποντο (κάτι που συνήθως λειτουργεί) αλλά ο Γκριν τους τιμώρησε, με τους Γουόριορς να φαντάζουν ανίκητοι όταν ο “Money” είναι εύστοχος!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6kS5gd4hN4Q]

Ο Στεφ Κάρι δεν θα μπορούσε να λείπει από το “πάρτι”, με τον σούπερ-σταρ των Γουόριορς να σταματά στους 23 πόντους, με 5/8 τρίποντα. Ο Κλέι Τόμπσον είχε 14 και ο Άντρε Ιγκουοντάλα 10, με το Γκόλντεν Στέιτ να μοιράζει καταπληκτικά την μπάλα, έχοντας συνολικά 33 ασίστ σε 42 εύστοχα σουτ! Μπορεί να μην σκόραραν τόσο πολύ στο τρανζίσιον, όσο στο πρώτο ματς αλλά η ευελιξία στο ρόστερ τους δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζονται σε κάθε συνθήκη. Με 14/31 τρίποντα (εν αντιθέσει με τα 7/29 του πρώτου παιχνιδιού), οι “dubs” άνοιξαν το γήπεδο και “καθάρισαν” το ματς.

Στον αντίποδα, ο Γκόρντον Χέιγουορντ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των “μορμόνων”, με 33 πόντους και τρομερή δουλειά στις επιθέσεις μισού γηπέδου των Τζαζ. Ο Ρούντι Γκομπέρ εκμεταλλεύτηκε τα χαμηλά ύψη των παικτών του Γκόλντεν Στέιτ, με 16 πόντους και 16 ριμπάουντ ενώ ο Σέλβιν Μακ είχε 14. Το πρόβλημα ήταν ότι η “φαρέτρα” των Γουόριορς ήταν πολύ πιο γεμάτη με “όπλα”, κάτι που οδήγησε στην, σχετικά εύκολη, επικράτησή τους.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CiCojGmcxWE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…