Κεντρική NBA “Άρχοντες” της Δύσης οι Γουόριορς, προκρίθηκαν στους Τελικούς! (vids)

“Άρχοντες” της Δύσης οι Γουόριορς, προκρίθηκαν στους Τελικούς! (vids)

steph curry warriors spurs

 

steph curry warriors spurs

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την “άγρια” Δύση στους Τελικούς του NBA για 3η συνεχή χρονιά! Οι “πολεμιστές” επικράτησαν των ημιτελών Σαν Αντόνιο Σπερς με 115-129 και “καθάρισαν” τη σειρά με 4-0, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους στα πλέι-οφ και γράφοντας ιστορία. Η ομάδα του Όκλαντ έγινε η στην ιστορία που “σκουπίζει” με 4-0 και τους 3 πρώτους γύρους, εκμεταλλευόμενοι και την πληθώρα απουσιών της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς. Το παιχνίδι αυτό ενδέχεται να μνημονεύεται και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς έλαβε χώρα ίσως η τελευταία “παράσταση” του θρύλου, Μάνου Τζινόμπιλι.

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ο Στεφ Κάρι πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα μεστή και αποδοτική εμφάνιση, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο που έχει διαμορφώσει στα φετινά πλέι-οφ. Ο σούπερ-σταρ των Γουόριορς σταμάτησε στους 36 πόντους με 14/24 σουτ (5/13 τρίποντα) ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, σε 33 λεπτά συμμετοχής! Ο σούπερ-σταρ των “dubs” εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη άμυνα των Σπερς κάτω από το καλάθι και την ανεπαρκή προστασία του καλαθιού, με αποτέλεσμα να σκοράρει αρκετές φορές μέσα στο “ζωγραφιστό”. Ακόμη, φρόντισε να τρέξει στο τρανζίσιον, έκανε “θραύση” στο πικ-εν-ρολ ενώ σκόραρε και σε συνθήκες “ένας-εναντίον-ενός” απέναντι στους άπειρους περιφερειακούς των Σπερς.

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν παρέλειψε και αυτός να κάνει “πάρτι”, σταματώντας στους 29 πόντους με 10/13 σουτ και 7/7 βολές! Ακόμη, μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, με την απώλεια του Κουάι Λέοναρντ να φαντάζει “βουνό” για τους Σπερς καθώς ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να τον περιορίσει, όπως φάνηκε και στα μισά του πρώτου ματς. Ο “KD” σκόραρε συνεχώς σε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς, δημιουργούσε το δικό του σουτ ενώ σκόραρε και σε συνθήκες catch-n-shoot. Όλες ανεξαιρέτως οι προσπάθειές του εκτελέστηκαν υπό πολύ καλές συνθήκες, δείγμα της εύρυθμης επιθετικής λειτουργίας του Γκόλντεν Στέιτ.

Επίσης, η απόδοση του Ντρέιμοντ Γκριν χρήζει ξεχωριστής αναφοράς, καθώς πέτυχε 16 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ, αγωνιζόμενος εξ ολοκλήρου στη θέση του σέντερ. Ο “Money” χτύπησε στα πόδια τους ψηλότερους αντιπάλους του, έβγαλε πάσες μέσα από το ποστ ενώ η προσφορά του στην άμυνα ήταν αναμφισβήτητη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί το φαβορί για το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς.

Στον αντίποδα, ο κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς έδωσε στον Μάνου Τζινόμπιλι τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες, καθώς ο Αργεντινός σούπερ-σταρ ενδέχεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο Μάνου έδωσε και την ψυχή του, τελειώνοντας το ματς με 15 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την αποχώρησή του από το παρκέ. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Κάιλ Άντερσον, με τον “Slo-Mo” να σκοράρει 20 πόντους ενώ οι Μιλς και Γκασόλ είχαν 14 έκαστος.

Το Γκόλντεν Στέιτ είχε το πάνω χέρι καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τα “όπλα” των Σπερς να είναι πολύ περιορισμένα, συγκριτικά με την υπερδύναμη του Όκλαντ. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς με τη small-ball πεντάδα τους, (Γκριν-Ντουράντ το δίδυμο ψηλών), κάτι που οδήγησε σε εξαιρετικές αποστάσεις στην επίθεση, στην επιβολή γρήγορου ρυθμού και σε συνεχείς αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Ως αποτέλεσμα, έπιασαν τον “λαιμό” των αντιπάλων από το ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκαν με 7-21. Η περίοδος έληξε με σκορ 19-31, αφού οι Σπερς είχαν μειώσει στους 7 πόντους, χάρη στην φρέσκια και νεαρή πεντάδα που παρέταξε ο Πόποβιτς (Άντερσον, Μάρεϊ, Φορμπς).

Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 7 πόντους στη 2η περίοδο, με τους Γουόριορς να ξεφεύγουν κάθε φορά που αποφάσιζαν να “χαϊδέψουν” το γκάζι. Το 32-40 μετατράπηκε σε 32-51, με το ημίχρονο να λήγει στο +14 υπέρ των “dubs”. Τα ποσοστά ευστοχία ήταν πολύ υψηλά, οι νεαροί παίκτες των Σπερς έκαναν συχνά λάθη στα μαρκαρίσματα ενώ το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο δεν απουσίαζε ποτέ.

Στο ίδιον ίδιο ρυθμό κύλησε και η 3η περίοδος. Το Γκόλντεν Στέιτ είχε σταθερό προβάδισμα, με τους Σπερς να μειώνουν κατά διαστήματα αλλά να αδυνατούν να μπουν ενεργά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Οι Ντουράντ και Κάρι φρόντιζαν να κάνουν το κοινό να ησυχάζει, αυξάνοντας τη διαφορά κάθε φορά που παρουσιαζόταν ανάγκη και η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε, με τους Γουόριορς στο +18 (78-96). Το Σαν Αντόνιο δεν είχε άλλα περιθώρια αντίδρασης, παλεύοντας ως το τέλος αλλά η εξαιρετική σεζόν τους ολοκληρώθηκε άδοξα, όντας χτυπημένοι από τις ατυχίες και τους τραυματισμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=facnyiDg3LM

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…