Κεντρική NBA Άνετο “σκούπισμα” και πρόκριση για τους Καβς! (vids)

Άνετο “σκούπισμα” και πρόκριση για τους Καβς! (vids)

lebron james serge ibaka

lebron james serge ibaka

Με άνεση και στυλ πρωταθλητή, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έκλεισαν με απόλυτη επιτυχία τη σειρά εναντίον των Τορόντο Ράπτορς, επικρατώντας με 102-109 και “σκούπισαν” τους Καναδούς με 4-0! Οι “ιππότες” του Οχάιο βρήκαν και πάλι τη λύση από τη γραμμή των 7.25, ολοκληρώνοντας τη σειρά με 34 περισσότερα εύστοχα τρίποντα (!) ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ξανά ο απόλυτος “άρχοντας” του παρκέ, συνεπικουρούμενος από τον Κάιρι Έρβινγκ. Οι Ράπτορς έπεσαν μαχόμενοι, παίρνοντας ακόμη και το προβάδισμα κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου αλλά, με σερί 2-14, το Κλίβελαντ πάτησε γκάζι και “απογειώθηκε” προς τους Τελικούς της Ανατολής!

//platform.twitter.com/widgets.js

Για άλλο ένα παιχνίδι, οι Ράπτορς δεν βρήκαν τρόπο να αναχαιτίσουν τον “αφιονισμένο” Τζέιμς, ο οποίος πέτυχε 35 πόντους, με 5/12 τρίποντα, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, συνεχίζοντας τη φανταστική “εποποιία” του στα φετινά πλέι-οφς! Ήταν τρομερά αποτελεσματικός στο τρανζίσιον, εκμεταλλευόμενος τη μόνιμη αδυναμία των Ράπτορς στον τομέα αυτό ενώ πέτυχε και ορισμένα κρίσιμα τρίποντα, κυρίως μετά από ντρίμπλα. Ο “βασιλιάς” ολοκλήρωσε τη σειρά με 36 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ ανά αγώνα, με 57.3% στα σουτ εντός πεδιάς και 48.1% στα τρίποντα, όντας σε πρωτοφανή φόρμα!

//platform.twitter.com/widgets.js

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z7PPdUsA9do]

Ο Κάιρι Έρβινγκ ήταν άξιος συμπαραστάτης του, με 27 πόντους, 11 εκ των οποίων στην περίοδο, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 4 κλεψίματα. Η παρουσία του “Uncle Drew” ήταν μπελάς για τους αντιπάλους, καθώς έχει την ιδιότητα να φτιάχνει με άνεση το δικό του σουτ και να αποτελεί μια δεύτερη, επικίνδυνη πηγή σκοραρίσματος μετά τον ΛεΜπρόν. Χάρη στον τρομερό χειρισμό της μπάλας και τις αλλαγές ταχύτητας, ο Έρβινγκ έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι ενώ ο Κάιλ Κόρβερ ήταν το “sniper” της ομάδας, με 18 πόντους και 4/6 τρίποντα! Μάλιστα, πέτυχε 16 πόντους στη 2η περίοδο, όντας “φονικός” όταν έβγαινε μετά από σκριν!

//platform.twitter.com/widgets.js

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oSK-ZVG_6_o]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_C-gQR66rrU]

Από την άλλη, οι Ράπτορς είχαν 3 παίκτες με +20 πόντους, με τον Σερτζ Ιμπάκα να σταματά στους 23 ενώ ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν είχε 22 πόντους και 8 ασίστ και ο Κόρι Τζόζεφ 20, μαζί με 12 ασίστ. Οι γηπεδούχοι είχαν 28 ασίστ σε 40 εύστοχα σουτ, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για αυτούς αλλά δεν στάθηκαν ικανοί να συμβαδίσουν στον ίδιο ρυθμό με τους Καβς μέχρι τέλους. Παρά το διψήφιο προβάδισμά τους στην 1η περίοδο (26-15), οι Καβς έτρεξαν σερί 2-13, ισοφαρίζοντας το ματς πριν ολοκληρωθούν τα πρώτα 12 λεπτά! Το ημίχρονο έληξε με σκορ 49-61, χάρη στον οίστρο του Κόρβερ, με το Κλίβελαντ να έχει 19/23 αμαρκάριστα σουτ!

//platform.twitter.com/widgets.js

Οι Ράπτορς γνώριζαν ότι θα πάνε για “ψάρεμα” αν δεν πιέσουν τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στους 5 (80-85), με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου. Μάλιστα, κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα, 6’38” πριν από το τέλος. Το Κλίβελαντ, όμως, δεν αστειευόταν και με ατομικές ενέργειες των παντοδύναμων, Έρβινγκ και Τζέιμς, εξασφάλισαν την 11η σερί νίκη τους, όσον αφορά τα πλέι-οφς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=b6hDf7soE2w]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …