Κεντρική NBA Αναλυτικά τα “μυθικά” ρεκόρ του θριάμβου των Καβς! (pics)
NBA

Αναλυτικά τα “μυθικά” ρεκόρ του θριάμβου των Καβς! (pics)

lebron james cavaliers

lebron james cavaliers

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς άγγιξαν μοναδικά επίπεδα απόδοσης και κομμάτιασαν τους Μπόστον Σέλτικς με 130-86, κάνοντας μια special επίδειξη της ανωτερότητάς τους. Ως επακόλουθο, το χθεσινό παιχνίδι γράφτηκε με ποικίλους τρόπους στα βιβλία της ιστορίας, με το τελικό +44 να μοιάζει “μαγικό” και με τα ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αναλυτικά τα ρεκόρ του χθεσινού αγώνα

Η μεγαλύτερη νίκη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε Τελικούς Ανατολής

Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία των Ανατολικών Τελικών δεν κατόρθωσε να επικρατήσει του αντιπάλου της με 44 πόντους διαφορά. Αν συμπεριληφθούν και οι Τελικοί της Δύσης στο “μείγμα”, οι Καβς τερματίζουν 2οι, μετά το απίστευτο +56 των Λος Άντζελες Λέικερς επί των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς το 1973 (126-70)!

//platform.twitter.com/widgets.js

Η πιο ευρεία πλέι-οφ νίκη στην ιστορία των Καβαλίερς

Τα ηνία στην κατηγορία αυτή κρατούσε η περσινή νίκη του Κλίβελαντ επί του Τορόντο με 116-78, ξανά στο πλαίσιο των Τελικών της Ανατολής αλλά το χθεσινό +44 ήταν ακαταμάχητο.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η 2η πιο “βαριά” πλέι-οφ ήττα στην ιστορία των Σέλτικς

Το αρνητικό αυτό ρεκόρ έχει τεράστια ισχύ, καθώς μιλάμε για μια ομάδα που βρίσκεται στο NBA εδώ και 70 χρόνια, από την πρώτη χρονιά που το πρωτάθλημα πήρε σάρκα και οστά! Παρ’όλα αυτά, η νίκη των Ορλάντο Μάτζικ επί των Σέλτικς με 124-77, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου το 1995 εξακολουθεί να είναι η βαρύτερη ήττα στην πλέι-οφ ιστορία των “κελτών”.

//platform.twitter.com/widgets.js

Το μεγαλύτερο προβάδισμα ημιχρόνου στην ιστορία των πλέι-οφ

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 31-72, χάρη στο καταπληκτικό καλάθι του Τζέι Αρ Σμιθ στην εκπνοή. Καμιά άλλη ομάδα στην ιστορία της post-season δεν βρισκόταν πίσω στο σκορ με 41 πόντους μετά από τα πρώτα 24 λεπτά.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η χειρότερη πλέι-οφ ήττα ομάδας που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής περιόδου

Οι Σέλτικς τα πήγαν περίφημα στην κανονική περίοδο και εκμεταλλεύτηκαν τις αστάθειες των Καβς, με αποτέλεσμα να κάνουν την έκπληξη και να τερματίσουν 1οι στην Ανατολή. Η ανωτερότητα του Κλίβελαντ, όμως, δεν καταλαβαίνει από μειονεκτήματα έδρας. Κανένα άλλο νο.1 seed δεν “κατάφερε” να ηττηθεί με 44 πόντους διαφορά. Τα… πρωτεία διατηρούσαν οι Γιούτα Τζαζ, όταν είχαν ηττηθεί από τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν με 96-54 στους Τελικούς του 1998.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα δύο πρώτα ματς στην ιστορία των Τελικών Περιφέρειας ή των Τελικών

Αν προστεθούν οι 13 πόντοι, με τους οποίους ηττήθηκαν οι Σέλτικς στο πρώτο ματς, με τους 44 του δευτέρου προκύπτει ο “μαγικός” αριθμός 57. Είναι η πρώτη φορά που η διαφορά πόντων είναι τόσο μεγάλη μετά από δύο ματς, σε ό,τι αφορά τις σειρές των Τελικών ή των Τελικών Περιφέρειας.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η κορυφαία επιθετική συγκομιδή των Καβς σε αγώνα πλέι-οφ

Ποτέ άλλοτε δεν κατόρθωσαν οι Καβς να πετύχουν 130 πόντους σε αγώνα της post-season, “σπάζοντας” για πρώτη φορά το φράγμα αυτό. Και πώς να μην καταφέρουν άλλωστε, όταν σουτάρουν με 56.5% στα σουτ εντός πεδιάς και έχουν 19/39 τρίποντα;

//platform.twitter.com/widgets.js

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η ομάδα του Οχάιο μετρά 13 σερί νίκες στα πλέι-οφ, αν συνυπολογιστούν και οι 3 περσινές νίκες εναντίον του Γκόλντεν Στέιτ, κάτι που μόνο οι Λος Άντζελες Λέικερς του 1989 έχουν καταφέρει! Είναι σχεδόν βέβαιο, φυσικά ότι και αυτό το “κάστρο” θα πέσει σύντομα!

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…