Αυτά πρέπει να κάνουν

teodosic spanoulis

teodosic spanoulis

galanis dimitrisΤο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μεγάλο, όπως αρμόζει σε έναν ημιτελικό φάιναλ φορ. Θεωρώ κομβικό το match up Πρίντεζη – Βορόντσεβιτς (σε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού σημαντικό ρόλο παίζει το στυλ που θα υιοθετήσει η διαιτησία. Αν αφήσει το σκληρό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός θα χάσει μία μεγάλη σταθερά στο παιχνίδι του).

Άλλο σημαντικό σημείο είναι το match up Σπανούλη – Κουρμπάνοφ και κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα εκμεταλλευτεί τη δική του υπεροπλία στο match up στη θέση “3” (Τεόντοσιτς ή ΝτεΚολό – Παπανικολάου).

Συνεχίζοντας, είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς Ιτούδης θα βάλει σε όλα τα screen τον Σπανούλη. Η βοήθεια στον αρχηγό, τα τεχνάσματα που πιθανά θα επιλεγούν, σίγουρα θα παίξουν και αυτά τον ρόλο τους.

Λείπει από τέτοια παιχνίδια -με ψηλά κορμιά- ο Χάκετ και θα είναι σημαντικό ο Γκριν να είναι εύστοχος, ενεργός, για να λειτουργήσει αυτό ως αντιστάθμισμα σε ό,τι θα χάνει ο Ολυμπιακός στην άμυνα.

Οι κοντοί έξω, οι ψηλοί μέσα“. Το λέω όσο πιο απλά μπορώ. Είναι μια άμυνα που χρησιμοποιεί πολύ συχνά η ΤΣΣΚΑ όταν έχει πρόβλημα και θέλει να αλλάξει τον ρυθμό. Αν ο Ολυμπιακός αρχίσει το pick στο pick για να σπάσει μία τέτοια άμυνα θα βρει τείχος.

Ο Σπανούλης για μένα θα κάνει ό,τι είναι να κάνει. Όμως, για να φτάσουμε στο σημείο όπου ο συγκεκριμένος χαρισματικός παίκτης να παίζει τον ρόλο που είναι συνηθισμένος να παίζει, πρέπει όλος ο Ολυμπιακός να επιβάλει ένα συγκεκριμένο τέμπο, ρυθμό και τρόπο παιχνιδιού.

Είμαι σίγουρος η ΤΣΣΚΑ θα κοιτάξει να ανοίξει το παιχνίδι, όσο περισσότερο μπορεί, και μέσα από ρολίστες πολυτελείας να ανταποκριθεί αμυντικά. Το λατρεύει αυτό το παιχνίδι ο κόουτς Ιτούδης και μέσα από αυτό όλοι είναι πανευτυχείς. Άλλοι βάζουν πολλούς πόντους (θα οδηγήσει το ματς στους 85+ πόντους) και άλλοι μέσα από καλή άμυνα θα είναι σημαντικοί για την ομάδα.

Όλοι στον Ολυμπιακό πρέπει να παίξουν καλά, για να κερδίσει η ομάδα. Πρέπει να είναι aggresive, με τόλμη και σύνεση στη επίθεση, και ο καθένας ξεχωριστά να ετοιμάσει και να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του.

Η ατομική απόδοση ως αυτοσκοπός πάει περίπατο και όλοι ξέρουν ότι τώρα πρέπει να επιδείξουν τα ψυχικά και εγκεφαλικά χαρίσματα, τις δεξιότητες που διαθέτουν, γιατί είναι παιχνίδι χωρίς αύριο.

Για την άμυνα και την κατάθεση ενέργειας δεν μιλάμε, είναι προϋπόθεση. Τα παιχνίδια αυτά είναι μαραθώνιοι με μικρά ξεσπάσματα, sprints, momentum για κάθε ομάδα.

Πάμε κι ένα βήμα πιο πέρα; Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την ΤΣΣΚΑ θα πάρει και το τρόπαιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε  Κωνσταντινούπολη 2017

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…