Κεντρική Elite League Α2: Οι ημερομηνίες των πλέι οφ και των πλέι άουτ

Α2: Οι ημερομηνίες των πλέι οφ και των πλέι άουτ

faros keratsiniou iraklis

faros-keratsiniou-iraklis

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Α2 ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο (6/5), με τη διεξαγωγή της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής. Η αναμέτρηση του Πανιώνιου με τον Δούκα στη Νέα Σμύρνη θα κρίνει τον πρωταθλητή, καθώς και τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τετάρτη (10/5).

Η διαδικασία είναι ίδια με την περσινή. Αυτό σημαίνει πως στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από τη δεύτερη μέχρι την πέμπτη θέση. Στην πρώτη φάση ο δεύτερος αντιμετωπίζει τον πέμπτο και ο τρίτος τον τέταρτο σε σειρές αγώνων που κρίνονται στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και την ομάδα που κατετάγη υψηλότερα να έχει πλεονέκτημα έδρας.

Οι ομάδες που θα προκριθούν τίθενται αντιμέτωπες στη δεύτερη φάση των πλέι οφ, με τον νικητή του ζευγαριού να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για την Basket League.

Στα πλέι άουτ, τα οποία θα ξεκινήσουν επίσης την Τετάρτη (10/5), θα συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν από την 11η μέχρι τη 14η θέση της κανονικής περιόδου. Ο 11ος αντιμετωπίζει τον 14ο και ο 12ος τον 13ο σε σειρές αγώνων που κρίνονται στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και την ομάδα που κατετάγη υψηλότερα να έχει πλεονέκτημα έδρας. Οι ομάδες που θα επικρατήσουν θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Α2 και εκείνες που θα χάσουν θα ακολουθήσουν τις δύο τελευταίες στη Β’ Εθνική.

Οι ημερομηνίες:
Α’ Φάση Play off: Τετάρτη 10/5, Σάββατο 13/5, Τετάρτη 17/5
Β’ Φάση Play off: Σάββατο 20/5, Τετάρτη 24/5, Σάββατο 27/5
Play out: Τετάρτη 10/5, Σάββατο 13/5, Τετάρτη 17/5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…