Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Οι παίκτριες δίνουν τεράστιες μάχες”

“Οι παίκτριες δίνουν τεράστιες μάχες”

Eleni Kafantari1

Eleni Kafantari1

Tα δυο πρώτα της φιλικά παιχνίδια έδωσε η Εθνική Γυναικών, η οποία προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να γνώρισε δύο ήττες από τη Σλοβακία, αλλά από τους συγκεκριμένους αγώνες βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η Ελένη Καφαντάρη, συνεργάτης του Κώστα Κεραμιδά στον πάγκο της Εθνικής έκανε έναν μίνι απολογισμό των πρώτων φιλικών. “Εχουμε ένα πρόβλημα στη ρακέτα και προσπαθούμε να βρούμε λύση με διάφορα τρικ στο παιχνίδι μας. Παρά, πάντως, την αδυναμία μας μέσα στο καλάθι τα κορίτσια δίνουν τεράστιες μάχες, ώστε αυτό το πρόβλημα να φανεί όσο γίνεται μικρότερο. Χρειαζόμαστε, επίσης, δουλειά στην επιστροφή στην άμυνα και να προσπαθήσουμε πιο οργανωμένα στο κομμάτι της επίθεσης. Στοχεύουμε από κάθε παίκτρια να πάρουμε το καλύτερο της στοιχείο και να το βάλουμε μέσα στο παιχνίδι μας.

Μπορεί απέναντι στη Σλοβακία να κάναμε δυο ήττες, αλλά σε σημεία που η αντίπαλός μας έφυγε στο σκορ η ομάδα δεν τα παράτησε, κυνήγησε να επιστρέψει και τα κατάφερε στο δεύτερο φιλικό. Η Εθνική διαθέτει πολύ καλό κλίμα, υπάρχει συνοχή και οι παίκτριες τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τα φιλικά με την Ιταλία θα δουλέψουμε την τακτική στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Είναι τομείς που φάνηκε ότι είχαμε ένα πρόβλημα στα φιλικά με τη Σλοβακία. Ακόμη θα επιμείνουμε πολύ στη λεπτομέρεια για να γίνει η ομάδα πιο αποδοτική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Τους πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς αγώνες έμαθε η Εθνική. Μετά την κλήρωση που πρα…