Κεντρική NBA Βγαλμένοι από παραμύθι οι Μπακς! (vids)

Βγαλμένοι από παραμύθι οι Μπακς! (vids)

giannis antetokounmpo bucks raptors

giannis-antetokounmpo-bucks-raptors

“Fear the deer”! Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες και “διψασμένο” για νίκη κοινό, οι Μιλγουόκι Μπακς “σκόρπισαν” τους Τορόντο Ράπτορς, επικρατώντας με 104-77 και πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη τους στα πλέι-οφς μέσα στο Bradley Center! Με “όπλο” την “ατσάλινη” άμυνα, η οποία ώθησε τους φιλοξενούμενους να σουτάρουν μόλις με 33.8% στα σουτ εντός πεδιάς, τα “ελάφια” διατήρησαν κεφάλι 20 πόντων από το ξεκίνημα της 2ης περιόδου έως το τέλος, με τη διαφορά να εκτείνεται ακόμη και στους 34 πόντους (78-44)! Οι Μπακς βρίσκονται μπροστά με 2-1 στις νίκες, κόντρα στα περισσότερα προγνωστικά, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει φυσικά ρόλο πρωταγωνιστή.

 

Ο “Greek freak” δεν χρειάστηκε να “κουβαλήσει” έξτρα φορτίο, λόγω της θαυμάσιας, ομαδικής λειτουργίας της ομάδας του. Συνολικά είχε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, σε 32 λεπτά συμμετοχής. Πήρε τα απολύτως απαραίτητα σουτ (7/10 εντός πεδιάς), με τους Ράπτορς να εμμένουν στην τακτική του “γεμίσματος” της ρακέτας, ώστε να αναγκαστεί να εκτελέσει από μακριά. Ο Έλληνας σταρ, όμως, βρήκε πατήματα στο ζωγραφιστό, τελειώνοντας κάποιες φάσεις, είχε έντονη παρουσία στο ριμπάουντ ενώ έκανε τη διαφορά στην άμυνα, ερχόμενος δυναμικά στις βοήθειες και καλύπτοντας τις γραμμές πάσας με τα πελώρια άκρα του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ykqWyCVi0Ok]

Ο Κρις Μίντλετον ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με 20 πόντους ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Ο Γκρεγκ Μονρό είχε εξαιρετική παρουσία κάτω από το καλάθι, με 16 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Μάικλ Μπίσλι έδωσε σκορ από τον πάγκο, με 13. Συνολικά οι Μπακς μοίρασαν 29 ασίστ σε 39 εύστοχα καλάθια, είχαν 12/23 τρίποντα και 45 πόντους από τον πάγκο, δίχως να “ξεκολλούν” το πόδι από το γκάζι! Η άμυνα, όμως, ήταν το απόλυτο “κλειδί”.

Χάρη στην ιδιότητα που έχουν να κατεβάζουν πεντάδες, όπου σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι ίσοι υψομετρικά, οι Μπακς κατόρθωναν να είναι άριστοι στην άμυνα με αλλαγές, καλύπτοντας επαρκώς το παρκέ με ένα “δάσος” χεριών. Η επιθετική φιλοσοφία των Ράπτορς έχει ως “πυρήνα” τις επιθέσεις μετά από ντρίμπλα των Κάιλ Λάουρι και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν αλλά χθες, προσέκρουσαν σε τοίχο, δίχως να βρίσκουν διαδρόμους προς το καλάθι. Ο ΝτεΡόζαν δεν σκόραρε ούτε μία φορά εντός πεδιάς (!) ενώ ο Λάουρι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με μόλις 13 πόντους και 4/10 σουτ. Εφόσον η λύση δεν μπορούσε να δοθεί ούτε από τα 7.25 (6/22 τρίποντα) ήταν δεδομένο ότι οι Καναδοί ήταν καταδικασμένοι.

Το Μιλγουόκι βγήκε στο παρκέ, “πεινασμένο” για νίκη, με την εξαίσια παρουσία του κοινού να δίνει μια έξτρα ώθηση στα νεαρά “αστέρια” της ομάδας. Η προσήλωση στην άμυνα ήταν πρωτοφανής στο πρώτο δωδεκάλεπτο, με τους Ράπτορς να έχουν 4/18 σουτ ενώ οι Μπακς υπηρετούσαν τις βασικές αρχές τους: κίνηση της μπάλας, καλές αποστάσεις, εύρεση της έξτρα πάσας. Ο Μίντλετον ηγήθηκε του επιθετικού τομέα, με 11 πόντους, ο Γιάννης είχε ήδη 10 και οι βάσεις για τον θρίαμβο είχαν ήδη τεθεί. Στο τέλος της 1ης περιόδου, το Μιλγουόκι προηγούνταν με 32-12, δίχως να ξανακοιτάξει πίσω.

Εν ριπή οφθαλμού, η απόσταση των δύο ομάδων είχε “σπάσει” το φράγμα των 30 πόντων, με τον Μονρό να τα πηγαίνει εξαιρετικά στη 2η περίοδο απέναντι στον Βαλαντσιούνας. Ο εκνευρισμός των Ράπτορς ήταν ολοφάνερος, το κοινό παραληρούσε και η συνταγή για μια πολύ όμορφη ιστορία είχε ήδη δημιουργηθεί.

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 57-30, δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος. Οι Μπακς δεν σταμάτησαν να παίζουν δυνατά μέχρι το τέλος και έφθασαν σε μια νίκη-ορόσημο, παίρνοντας τον αέρα των αντιπάλων και υποχρεώνοντάς τους στη χειρότερη επιθετική συγκομιδή τους στα πλέι-οφς, μετά τους 63 πόντους που είχαν σημειώσει εναντίον των Πίστονς το 2002!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Mj9Tki1wZrQ]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z-ECIz489Dw]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…