Κεντρική NBA Τζέιμς vs Τζορτζ: η “μονομαχία” της χρονιάς! (vids)
NBA

Τζέιμς vs Τζορτζ: η “μονομαχία” της χρονιάς! (vids)

lebron james paul george

lebron-james-paul-george

Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Πολ Τζορτζ “ακόνισαν” τα μαχαίρια τους και επέδειξαν όλα τα “όπλα” που διέθεταν στη “φαρέτρα” τους. Ο τρόπος και η συχνότητα με την οποία σκόραραν και μάρκαραν ο ένας τον άλλο θύμισε ξιφομαχία, η οποία διήρκεσε 58 λεπτά στην αρένα του Κλίβελαντ. Η “μάχη” ήταν σκληρή και αδυσώπητη αλλά στο τέλος, ο “βασιλιάς” είναι αυτός που συνήθως χαμογελά, με τον ηγέτη των Καβαλίερς να ωθεί τους “ιππότες” σε μια οριακή νίκη επί των Πέισερς, με 135-130 στη 2η παράταση!

 

Με 41 πόντους, 16 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 16/29 σουτ, σε 51 λεπτά συμμετοχής, ο Τζέιμς έπαιξε για άλλη μια φορά στα όρια, πετυχαίνοντας το 11ο τριπλ-νταμπλ για φέτος και το 4ο της καριέρας του με +40 πόντους! Από την άλλη, ο Τζορτζ σταμάτησε στους 43 πόντους, με 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 16/33 σουτ, με τους δύο φόργουορντ να συνθέτουν ένα από τα κορυφαία duel των τελευταίων ετών! Ακόμη, ο Τζορτζ σκόραρε 13 πόντους στη 2η παράταση (και 19 συνεχόμενους κατά τη διάρκεια των 2 παρατάσεων!) και έγινε μόλις ο 3ος παίκτης τα τελευταία 20 χρόνια που σκοράρει τόσους πόντους σε έξτρα πεντάλεπτο, όταν η ομάδα του ηττάται!

 

 

Στην κανονική διάρκεια, ο Λεμπρόν ήταν σαφώς ανώτερος, με 38 πόντους, έναντι 24 του Τζορτζ. Ο “βασιλιάς” “πετούσε”, καρφώνοντας πάμπολλες φορές, έβγαινε στο τρανζίσιον, εκτελούσε από μακριά και γενικά έκανε τα πάντα, πολλές φορές υπό το μαρκάρισμα του Τζορτζ. Απεναντίας, ο σταρ της Ιντιάνα δεν ήταν τόσο εκτυφλωτικός, επιδεικνύοντας, όμως, ένα ποσοστό των δυνατοτήτων του. Το ματς πήγε στην παράταση και εκεί ήταν ο σημείο που ο Τζορτζ θα μεταμορφωνόταν…

Το σόου ξεκίνησε από την 1η παράταση, με τον Τζορτζ να σκοράρει τους 6 τελευταίος πόντους της ομάδας του. Οι Πέισερς προηγούνταν, ο Λεμπρόν “σέρβιρε” μια υπέροχη ασίστ στον Τζέι Αρ Σμιθ, ο οποίος ευστόχησε για 3 αλλά ο Τζορτζ απάντησε, στέλνοντας το ματς στη 2η παράταση, με 1 ελεύθερη βολή.

Η 2η παράταση αφορούσε αποκλειστικά αυτούς. Ανταλλάσσοντας συνεχώς καλάθια, διατηρούσαν τις ομάδες τους σε απόσταση βολής. Ο Τζορτζ έβαλε 13 σερί πόντους αλλά ο Τζέιμς βρήκε βοήθεια από τον Κέβιν Λοβ, ο οποίος σκόραρε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο και έτσι οι Καβς γλίτωσαν το “κάζο”. Αναμφίβολα, η “μάχη” αυτή θα μας απασχολήσει πολύ τον μήνα αυτό, σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ανταμώσουν και στα πλέι-οφς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IQ1unlyr0D8]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…