Κεντρική Basket League Άρης Τσαϊρέλης στο eBasket: “Πρέπει να απαντήσουμε στους εαυτούς μας…”

Τσαϊρέλης στο eBasket: “Πρέπει να απαντήσουμε στους εαυτούς μας…”

atsaire

atsaireΞέρει καλά ο Μιχάλης Τσαϊρέλης τι… σημαίνουν οι κόντρες των δύο “αιωνίων” αφού τις έχει “ζήσει” ως παίκτης του Άρη αλλά και του ΠΑΟΚ. Το ebasket.gr, που βρέθηκε στο Παλέ, μίλησε με τον Ελληνα φόργουορντ για τα ματς που “έρχονται” απέναντι στον “Δικέφαλο”.

“Σαν να παίζουμε εκτός έδρας…”

Αρχικά τον ρωτήσαμε τι παίζει περισσότερο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια, δεδομένου πως έχει αγωνιστεί στα δύο αντίπαλα “στρατόπεδα”. Ιδού η απάντηση του “Τσάι”… “To πρώτο είναι η θέληση και το κατά πόσο μπορείς να δώσεις το 100% του εαυτού σου και των δυνατοτήτων σου στο γήπεδο για 1,5 ώρα, όσο διαρκεί το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα όπως ξέρουμε όλοι και έχει δείξει και η ιστορία, οι έδρες είναι εύκολο να σπάσουν πλέον. Οπότε πρέπει να μπούμε 100% συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας κατά γράμμα. Σαν να παίζουμε ένα εκτός έδρας ματς… Δεν χρειάζεται να εφησυχαστούμε στο ότι έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Να δούμε ξεχωριστά το κάθε ένα ματς…”.

“Το χρωστάμε…”

Ο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κέρδισε τον Άρη δύο φορές, επομένως στους “κίτρινους” έχουν ένα… έξτρα κίνητρο απέναντι στον “Δικέφαλο”. Πώς “βλέπει” ο Τσαϊρέλης αυτούς τους αγώνες, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν; “Ολα κρίνονται σε αυτόν τον 1-1,5 μήνα. Θα έλεγα ότι αυτά τα 2-3 παιχνίδια στην τελική σειρά είναι τα σημαντικότερα της σεζόν, μέχρι αυτή την στιγμή. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε να απαντήσουμε στον ΠΑΟΚ. Στους μόνους που πρέπει να απαντήσουμε είναι στους εαυτούς μας για τις δύο ήττες, γιατί το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα”.

“Μας δίνει ώθηση ο κόσμος, δεν υπάρχει πίεση”

Ο κόσμος του Άρη, όπως και να έχει, ξέρει να “σπρώχνει” την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη η οποία έχει το πλεονέκτημα έδρας… “Σίγουρα, αυτό το λέμε από την αρχή της χρονιάς. Μας δίνει και μια έξτρα ώθηση (σ.σ. ο κόσμος)… Οπως έχουμε δείξει, παίζουμε καλύτερο μπάσκετ όταν παίζουμε εντός έδρας, παρά στα εκτός. Οπότε είναι πολύ θετικό (σ.σ. το πλεονέκτημα έδρας)”.

Όσο για την πίεση που έκαναν λόγο οι Χρυσικόπουλος και Πέινερς ότι θα έχει ο Άρης; “Εγώ νομίζω ότι κάθε παίκτης το διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Κάποιοι άλλοι παίκτες έχουν πίεση, κάποιοι άλλοι δεν το βλέπουν έτσι. Είναι πιο χαλαροί για να αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχω τέτοιο θέμα, ούτε και οι συμπαίκτες μου“, απάντησε ο “Τσάι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…