Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Το νέο σύστημα διεξαγωγής απονέμει δικαιοσύνη”

“Το νέο σύστημα διεξαγωγής απονέμει δικαιοσύνη”

papapetrou 1

papapetrou

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento, αναφέρθηκε στην δικαιοσύνη που υπάρχει με το νέο σύστημα, ενώ σχολίασε και τις αναμετρήσεις με την Εφές, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας φόργουορντ:

-Αντιμετωπίσατε την Εφές δύο φορές στην κανονική περίοδο, αλλά και σε ένα φιλικό που τρόμαξε πολλούς, το φθινόπωρο στο Ηράκλειο. Χάνατε με 22 πόντους κάποια στιγμή.
“Πράγματι, είναι πολύ επικίνδυνη και επιθετικογενής ομάδα. Έχει πολλούς παίκτες που σκοράρουν και γρήγορο ρυθμό που δεν σε αφήνει να ανασάνεις. Η άμυνά μας θα είναι το μεγάλο μας όπλο”.

-Ο Νίκος Ζήσης λέει ότι κερδίζεις ευκολότερα την Εφές σε ένα παιχνίδι, παρά σε πέντε.
“Ναι, ισχύει αυτό. Έχει πολλή ενέργεια και κρατάει τον ίδιο ρυθμό επί 40 λεπτά. Είναι από τις ομάδες που με ένα ξέσπασμα μπορούν να σου βάλουν 10-15 πόντους μέσα σε ένα δίλεπτο. Και μετά τρέχεις…”.

-Υπάρχει άλλος παίκτης εκτός του Ερτέλ, που να της μεταγγίζει φαιά ουσία;
“Ο Ερτέλ είναι ο κινητήριος μοχλός της, αλλά εγώ θα προσθέσω και τον Γκρέιντζερ. Επίσης θέλει προσοχή ο Ντέρικ Μπράουν, ένας πολυσύνθετος φόργουορντ. Οι υπόλοιποι δεν μετέχουν στη δημιουργία του παιχνιδιού”.

-Σε τι φεγγάρι βρίσκει τον ίδιο τον Ολυμπιακό ο Απρίλιος; Περάσατε βάσανα μέσα στη χρονιά.
“Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Θεωρώ την 3η θέση δίκαιη ανταμοιβή των κόπων μας. Το νέο σύστημα διεξαγωγής απονέμει δικαιοσύνη, αφού παίζουν για πρώτη φορά όλοι εναντίον όλων. Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε οικογένεια. Ωστόσο, δεν έχουμε κερδίσει τίποτε ακόμη. Τώρα αρχίζουν τα σοβαρά”.

-Η απουσία του Λοτζέσκι θα είναι πρόβλημα, αφού το σουτ του ανοίγει τις άμυνες. Ακόμα και στην κακή του μέρα, δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον αντίπαλο.
“Ασφαλώς είναι πρόβλημα ο τραυματισμός του. Έχουμε μάθει όμως να ζούμε με τα προβλήματα. Και ο Βασίλης ο Σπανούλης έλειψε ενάμιση μήνα και ο Πρίντεζης και άλλα παιδιά. Οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να βρίσκουν τρόπους για να μπαλώνουν τις απουσίες. Άλλωστε οι αναποδιές προκαλούν συσπείρωση“.

-Για εσένα προσωπικά οι τελευταίοι μήνες είναι περίεργοι. Πριν επιστρέψει ο Παπανικολάου έπαιζες στο”‘3″, έπειτα ανέβηκες στο “4”, τώρα πάλι στο “3” ελλείψει Λοτζέσκι.
“Είναι δύσκολο να αλλάζουν συνεχώς τα καθήκοντα. Το ένστικτό μου και το μπάσκετ που έμαθα από μικρός με στέλνουν προφανέστατα στη θέση “3”, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί για να βοηθήσω την ομάδα. Ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στην ώρα της κρίσης, δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς”.

-Η έδρα είναι τόσο καθοριστικό πλεονέκτημα όσο νομίζουμε ή μήπως αποτελεί μύθο η δύναμή της;
“Είναι πολύ σημαντική η ώθηση που μας δίνει ο κόσμος. Μας ξεκολλάει στα δύσκολα και μας δίνει φτερά. Δεν έρχεται βέβαια η συντέλεια του κόσμου όταν κάποιος παίζει χωρίς το αβαντάζ. Κρύβει και παγίδες η έδρα. Φέρνει χαλαρότητα και εφησυχασμό. Κοιτάζουμε λοιπόν μόνο το πρώτο ματς, για να πετύχουμε το 1-0|.

-Αντίστροφα, η έδρα της Εφές δεν είναι δα φόβητρο.
“Δεν έχει τόση σημασία αυτό. Πολλές φορές ο μπασκετμπολίστας νιώθει καλύτερα σε γήπεδα όπου γίνεται χαλασμός. Η εχθρική ατμόσφαιρα σε ξυπνάει και σου προσφέρει πρόσθετο κίνητρο“.

-Οι συνωμοσιολόγοι φοβούνται πιθανή αδικία, επειδή το φάιναλ-φορ γίνεται στην πόλη της Εφές, της Φενέρ και του χορηγού της διοργάνωσης.
“Όχι, όχι, εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι. Αυτά είναι για τον κόσμο. Η ομάδα κοιτάζει μόνο τη δουλειά της”.

-Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σε μια σειρά 5 αγώνων; Και ποιες παγίδες κρύβονται;
“Το στοίχημα είναι η διαρκής βελτίωση μέσα στη σειρά. Το 2015 χάσαμε με μεγάλη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς, αλλά τη νικήσαμε στο δεύτερο μέσα στο σπίτι της και κάναμε το 3-1. Πρέπει να είναι κανείς έτοιμος για τις διαφοροποιήσεις στην τακτική του αντιπάλου, ώστε να μην αιφνιδιαστεί. Να εμφανιστεί συνεπής και συγκεντρωμένος στο πλάνο του”.

-Προτιμότερη η ευρωπαϊκή διάκριση ή ο εγχώριος τίτλος;
“Το απόλυτο κατόρθωμα είναι να κατακτήσεις την Ευρώπη. Οι νίκες επί του Παναθηναϊκού είναι καλές για τον κόσμο. Ιδανικά θα θέλαμε και τα δύο, αλλά για εμένα, προσωπικά, προέχει η πρωτιά στην Ευρώπη“.

-Ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί στο φάιναλ-φορ;
“Θα είναι δύσκολη η σειρά με τη Φενέρ. Η έδρα δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, αφού θα δεν έχει κάνει πολλά διπλά φέτος. Δύσκολα κερδίζει κάποιος στην έδρα της Φενέρ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος αυτή την εποχή. Η Φενέρ δεν παίζει καλά. Πολλά θα κριθούν στους πρώτους δύο αγώνες στην Αθήνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…