Κεντρική Διεθνή Το “ελληνικό” Γκέτινγκεν επέστρεψε στην Bundesliga

Το “ελληνικό” Γκέτινγκεν επέστρεψε στην Bundesliga

BG74 göttingen veilchen ladies

BG74-göttingen-veilchen-ladies

sotiris-charalampopoulosΤο Γκέτινγκεν είναι μία πόλη στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, στη Γερμανία, και οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 135.000. Φημίζεται, κατά κύριο λόγο, για το Πανεπιστήμιό της και η ιστορία της ξεπερνά τα χίλια χρόνια αφού, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, αναφέρεται για πρώτη φορά περί το 935 μ.Χ..

göttingen

Όλα αυτά μέχρι το περασμένο Σάββατο, καθώς έκτοτε η πόλη κινείται σε γαλανόλευκους ρυθμούς μιας και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ BG 74 Göttingen Veilchen Ladies, που προπονεί ο Γιάννης Κούκος, επέστρεψε στην Bundesliga ύστερα από οκτώ χρόνια αφού, και στον δεύτερο τελικό, επιβλήθηκε -εκτός έδρας- της Wolfpack Wolfenbüttel με 56-46 (73-62 ο πρώτος).

Με όπλο την άμυνα

Η ομάδα του Γκέτινγκεν πήρε από νωρίς το προβάδισμα της αναμέτρησης αφού έκλεισε όλους τους διαδρόμους στη γηπεδούχο, η οποία σκόραρε τον πρώτο της πόντο μόλις στο πέμπτο λεπτό της πρώτης περιόδου που έληξε με 16-7 υπέρ των παικτριών του Γιάννη Κούκου.

Στη δεύτερη περίοδο, η Wolfpack Wolfenbüttel επέστρεψε στον αγώνα μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (27-23) χάρη στα καλάθια της Draganova. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 31-31 αλλά τότε η BG 74 Göttingen Veilchen Ladies πάτησε γκάζι και με ένα σερί 11-0 έφτασε ένα βήμα πριν από τη νίκη, η οποία διασφαλίστηκε με τα τρίποντα των Hirmke (45-36) και Crowder (52-41) στο 36ο λεπτό.

Τα δεκάλεπτα: 7-16, 23-27, 31-42, 56-46.

Γιάννης Κούκος: “Το συναίσθημά μου δεν περιγράφεται”

Ο Γιάννης Κούκος συνεχίζει τη σχολή των Ελλήνων προπονητών που διαπρέπουν εκτός συνόρων και, μετά το τέλος του αγώνα, ήταν εκείνος που έκοψε το διχτάκι από το καλάθι και δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Το συναίσθημά μου δεν περιγράφεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μουρθία – Μάλαγα 74-80

Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…