Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “To δημιουργικό άγχος σε κάνει καλύτερο” (vid)

“To δημιουργικό άγχος σε κάνει καλύτερο” (vid)

sfairopoulos 1

sfairopoulos

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο άγχος που υπάρχει στην ομάδα του για την ισοφάριση και πως πρέπει να γίνει δημιουργικό για να τους βοηθήσει. Ακόμη σχολίασε τους λόγους της ήττας στον 3ο αγώνα, ενώ πρόσθεσε πως οι Μπιρτς και Μιλουτίνοφ είναι έτοιμοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Για το τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα: “Πρέπει σίγουρα να βελτιωθούμε επιθετικά. Όταν σταματάς μία ομάδα στην έδρα της με μέσο όρο 89 πόντους στους 64 πόντους και δεν κερδίζεις, αυτό σημαίνει πως η επίθεσή σου δεν είναι καλή. Αυτό δεν φαίνεται μόνο από αυτό το στοιχείο, αλλά και από τα 18 λάθη. Με 18 λάθη εκτός έδρας δεν μπορείς να νικήσεις παρόλο τα άσχημα ποσοστό των αντιπάλων έξω από το τρίποντο. Πιστεύω ότι αναλύσαμε σε μεγάλο βαθμό τους λόγους και τις αιτίες, γιατί δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Έχουμε και την αυριανή μέρα για να δούμε ακόμα ένα video και σίγουρα πρέπει να φανούμε περισσότερο αποφασιστικοί, με μεγαλύτερη πνευματική ετοιμότητα και καλύτερη ψυχολογία για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε την σειρά στην έδρα μας”.

Για το άγχος της ομάδας του: “Αν δεν έχεις άγχος, δεν μπορείς να αντιδράσεις. Αυτά πάνε μαζί. Αν δεν έχεις άγχος, σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεσαι κι έχεις χάσει το παιχνίδι.  Το άγχος, όμως, πρέπει να είναι δημιουργικό. Πρέπει να σε κάνει καλύτερο και όχι χειρότερο. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα παίζει κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλές φορές. Έχει αποδείξει και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Έχει φέρει εις πέραν και πιο δύσκολες αποστολές από αυτή“.

Για το καλό διάστημα στο τέλος της 3ης αναμέτρησης: “Είναι ένα καλό κομμάτι, όπως και η αρχή του παιχνιδιού. Στην πρώτη περίοδο το ξεκίνημα μας δεν μας δεν ήταν κακό. Είχαμε τον έλεγχο και πιστεύω πως έπρεπε να είχαμε πάρει μεγαλύτερη διαφορά. Το μπλακ άουτ άρχισε από το 12:30  και μετά μέχρι και το 32′. Εκεί δεν λειτουργήσαμε σωστά. Δεχόμασταν εύκολα καλάθια, δεν κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, δεν διαβάσαμε αυτά που μας έδινε η άμυνα, δεν είχαμε καλό ρυθμό και δεν ανοίξαμε τους χώρους. Όλα αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε”.

Για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Παπανικολάου στο “2”: “Δεν ξέρω, θα το δούμε”.

Για την αλλαγή της φιλοσοφίας της Εφές: “Όχι, δεν με προβληματίζει. Αυτό δείχνει πως για να νικήσει μεγάλα παιχνίδια, πρέπει να βάλεις δυνατά το κορμί σου και να παίξεις καλή άμυνα. Δεν με προβληματίζει. Αυτό δείχνει πως έτσι πρέπει να παίξουμε κι εμείς”.

Για τα χαμηλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων: “Αυτό γίνεται για δύο αιτίες. Πρώτον γιατί δεν τρέχουμε και δεν βάζουμε εύκολα καλάθια. Δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τα καλά μας καλά διαστήματα στην άμυνα. Αν θυμάμαι καλά χθες βάλαμε 7 πόντους στον αιφνιδιασμό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερους. Το δεύτερο είναι ότι οι αντίπαλοί μας έχουν κλείσει στην ρακέτα, δεν επιτρέπουν τα λέι απ και μας δίνουν το σουτ απ’ έξω. Επομένως, πρέπει να προσαρμοστούμε, να βρούμε τις ευκαιρίες για να επιτεθούμε από μέσα και να βάλουμε τα σουτ απ’ έξω”.

Για την κατάσταση των Κεμ Μπιρτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ: “Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είναι έτοιμοι. Όλοι είναι έτοιμοι. Και οι δώδεκα…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…