Κεντρική NBA Θέλει να μείνει στους Γουόριορς ο Ντουράντ!
NBA

Θέλει να μείνει στους Γουόριορς ο Ντουράντ!

kevin durant warriors 2

kevin-durant-warriors

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Κέβιν Ντουράντ “σόκαρε” τον μπασκετικό πλανήτη, όταν αποφάσισε να αφήσει το “σπίτι” του, την Οκλαχόμα, μετακομίζοντας στην υπερδύναμη των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ήταν για 1+1 χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τσεκάρει την αγορά το επερχόμενο καλοκαίρι, με δεδομένο μάλιστα ότι το salary cap θα “εκτοξευθεί” στα 101 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, θα μπορούσε να βρει περισσότερα χρήματα από τα 27.7 εκατομμύρια που θα λάβει από τους “πολεμιστές”. Ο “KD“, όμως, δεν δείχνει να διανοείται ένα τέτοιο σενάριο.

“Δεν το έχω σκεφτεί ιδιαίτερα αλλά δεν σχεδιάζω να πάω πουθενά αλλού“, δήλωσε ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ, στο podcast των δημοσιογράφων, Μάρκους Τόμπσον και Τιμ Καγουακάμι. Φυσικά, η ομάδα του Όκλαντ οφείλει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, καθώς, είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του salary cap, εξαιτίας του “παχυλού” συμβολαίου του Ντουράντ αλλά και του “πακτωλού” χρημάτων που αναμένεται να λάβει ο Στεφ Κάρι. Με δεδομένη την παραμονή των δύο παικτών, θα είναι δύσκολο για τους Γουόριορς να διατηρήσουν ανέπαφο τον υπόλοιπο κορμό της ομάδας, ιδίως τους Ιγκουοντάλα και Λίβινγκστον, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι, όπως αναφέρει το Bleacher Report.

Το Γκόλντεν Στέιτ αναμένεται να πληρώσει υψηλό φόρο πολυτελείας (luxury tax) αλλά ο Ντουράντ έδειξε αισιόδοξος ότι τα πάντα θα βρουν τον δρόμο τους: “Προφανώς θέλουμε να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας ενωμένο. Είμαι σίγουρος ότι, με την ολοκλήρωση της σεζόν θα βρούμε την άκρη με αυτά τα θέματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…