Κεντρική NBA Θαυμάσιος Πολ, “break” για τους Κλίπερς! (vids)
NBA

Θαυμάσιος Πολ, “break” για τους Κλίπερς! (vids)

chris paul clippers jazz

chris-paul-clippers-jazz

Παρά την απώλεια του Μπλέικ Γκρίφιν μετά από μόλις 18 λεπτά συμμετοχής αλλά και την “οργιώδη” εμφάνιση του Γκόρντον Χέιγουορντ, οι Λος Άντζελες Κλίπερς πήραν ένα τεράστιο “διπλό” στην έδρα των Γιούτα Τζαζ, επικρατώντας με 106-111! Έτσι, κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1 στις νίκες, παίρνοντας πίσω το πλεονέκτημα έδρας, με τον Κρις Πολ να είναι συγκλονιστικός, κάνοντας μοναδικά πράγματα στα τελευταία λεπτά.

Ο “CP3” πήρε πάνω του το παιχνίδι, νικώντας σχεδόν μόνος του τον αντίπαλο στα τελευταία λεπτά. Ειδικότερα, είχε 34 πόντους, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ, σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά (12/22 σουτ, 8/8 βολές) και έχοντας μυθική παρουσία στις κρίσιμες στιγμές. Παίζοντας αριστουργηματικά το πικ-εν-ρολ, κατάφερνε να βρίσκει τα αγαπημένα του σουτ από τα “φτερά” ενώ τροφοδοτούσε υπέροχα τους συμπαίκτες του, είτε με λόμπες, είτε με χαμηλές πάσες ακριβείας. Χάρη στη δική του μαεστρία, οι Κλίπερς διατηρήθηκαν εντός του παιχνιδιού και στα τελευταία λεπτά επήλθε η “έκρηξη”.

Στα τελευταία 5 λεπτά, ο Πολ σκόραρε 13 πόντους, έναντι μόλις 8 των Τζαζ συνολικά, δίνοντας μαθήματα του πώς παίζεται η θέση του πλέι-μέικερ. Έβαζε καταπληκτικά το κορμί του μετά το αρχικό σκριν, με τον αμυνόμενο να μένει στην πλάτη του, τελείωνε με τεράστια αποτελεσματικότητα τις φάσεις κοντά στο καλάθι ενώ ήταν εύστοχος και από μακριά. Το παρατσούκλι του είναι “Point-God” και στη χθεσινή αναμέτρηση, το δικαίωσε απόλυτα!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VY9bIBPIHXk]

Από πλευράς Κλίπερς διακρίθηκε ακόμη ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν, με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, κάνοντας και πάλι εξαιρετική δουλειά εν απουσία του Ρούντι Γκομπέρ και επωφελούμενος από τα κέφια του Πολ. Ο Λουκ Μπα α Μούτε ήταν η ευχάριστη έκπληξη, με 15 πόντους ενώ ο Γκρίφιν είχε 11, μέχρι να αποχωρήσει από παρκέ, εξαιτίας ενός τραυματισμού στο δάκτυλο του ποδιού.

Όσον αφορά τους Τζαζ, ο Γκόρντον Χέιγουορντ ήταν σαρωτικός, με 40 πόντους και 13/21 σουτ. Έτσι, έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας με 40άρα σε αγώνα πλέι-οφ! Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, με τον σταρ της Γιούτα να σκοράρει 21 πόντους στο 1ο δωδεκάλεπτο, βγαίνοντας υποδειγματικά από τα σκριν και εκτελώντας συνεχώς. Το παρακάτω γράφημα λέει όλη την αλήθεια.

Η συνέχεια δεν ήταν τόσο “καυτή” αλλά ο Χέιγουορντ εξακολουθούσε να είναι αποδοτικός. Η Γιούτα απολάμβανε ένα σταθερό προβάδισμα από τα τέλη της 1ης περιόδου μέχρι τα μέσα της 4ης, με το κοινό να παραληρεί και τους Τζορτζ Χιλ (26 πόντοι) και Τζόε Τζόνσον (15 πόντοι) να είναι καταπληκτικοί. Ο Τζο Ινγκλς είχε “κλειδώσει” τον Τζέι Τζέι Ρέντικ (8 πόντοι) και τα πράγματα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Οι γηπεδούχοι, όμως, λογάριαζαν δίχως τη “μαγεία” του Πολ

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=x-qaW7Yf48Q]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZBYgZpF9Jd0]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…