Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θα δώσουμε και την ψυχή μας”

“Θα δώσουμε και την ψυχή μας”

papanikolaou 1

papanikolaou

Έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για το 1-0 απέναντι στην Αναντολού Εφές είναι στον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε και με δηλώσεις του ο Κώστας Παπανικολάου μία ημέρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση.

“Η Εφές στον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας και ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν πολύ φορμαρισμένη και για αυτό βρέθηκε στο Top 8. Εχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο, μεγάλα και αθλητικά κορμιά. Είναι πρώτοι στα επιθετικά ριμπάουντ, τους αρέσουν οι αιφνιδιασμοί και το γρήγορο παιχνίδι. Πιστεύω πως τα επιθετικά ριμπάουντ, οι εύκολοι πόντοι και οι αιφνιδιασμοί είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε, κάτι στο πρόσφατο παιχνίδι στην Τουρκία δεν το κάναμε”, δήλωσε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ και πρόσθεσε:

“Έκαναν ελεύθεροι το παιχνίδι τους και χάσαμε. Δεν είναι το ίδιο παιχνίδι, για εμάς ζητούμενο είναι να μπούμε με την ίδια σκληράδα που είχαμε όλη την χρονιά, να κοιτάξουμε ένα ένα τα παιχνίδια, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και με την απόδοση που είχαμε όλη την χρονιά να πάρουμε την πρώτη νίκη και να ξεκινήσουμε με το “δεξί” την σειρά”,

Για το αν το πλεονέκτημα έδρα προσθέτει άγχος στην ομάδα του, είπε: “Πιστεύω πως για αυτό παλεύαμε όλη την χρονιά. Πρωταρχικά παλεύαμε για να προκριθούμε και μετά για το πλεονέκτημα έδρας που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε τα πρώτα δύο παιχνίδια – τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά – στην έδρα μας και να μας υποστηρίξει ο κόσμος μας.

Πιστεύω πως αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί σε τέτοιος αγώνες, έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει και πιστεύω πως είναι θέμα συγκέντρωσης και θέλησης για να παρουσιαστείς έτοιμος σε αυτούς τους αγώνες. Είναι αγώνες υψηλού επιπέδου. Είναι το πρώτο βήμα για το επόμενο σκαλί, όλοι πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι και πιστεύω πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες”.

Για το ενδεχόμενο να μαρκάρει τον Τόμας Ερτέλ: “Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα μου, όπως όλα τα παιδιά, σε οποιαδήποτε συνθήκες. Όλοι χρειαζόμαστε. Οσοι θα πατήσουν στο παρκέ, θα δώσουν και την ψυχή τους. Δεν υπάρχουν πλέον μικρά και μεγάλα πράγματα. Ολα συμβάλουν για το πώς θα εξελιχθεί κάθε αγώνας”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ

Διαμαρτυρία προς την ΕΡΤ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με επιστολή προς την ΕΡΤ η ΚΑΕ Ολυμπιακός…