Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Τεστ ομαδικότητας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό”

“Τεστ ομαδικότητας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό”

aggelou vaggelis promitheas patron patras

aggelou-vaggelis-promitheas-patron-patras

Δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό (10/04, 19.00) έχει ο Προμηθέας Πατρών, με τον προπονητή των νεοφώτιστων, Βαγγέλη Αγγέλου, να αναφέρει πως η ομάδα του θα συνεργάζεται προκειμένου να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όλα όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου:
“Είναι μια σημαντική περίοδος για τον οργανισμό του Προμηθέα γενικότερα. Αφενός οι ηλικιακές μας ομάδες κυνηγούν τη διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο και αφετέρου η ομάδα της ΚΑΕ, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του οργανισμού, μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου της παραμονής αξιολογεί τις προϋποθέσεις που υπάρχουν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Α1 και για την κατάκτηση και του δεύτερου στόχου, που είναι η είσοδος στα πλέι οφ.

Προσεγγίζουμε το παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό με βάση τις αρχές που έχουμε σαν ομάδα: αφενός με σεβασμό απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλες διακρίσεις στην Ευρώπη και αφετέρου βλέποντας με ποιον τρόπο θα εκμεταλλευτούμε τις όποιες τυχόν ευκαιρίες μας δίνονται για να βάλουμε ακόμη ένα λιθαράκι στη φετινή μας πορεία.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Ελλάδα έχει κατά μέσο όρο δεκατρία κλεψίματα, γεγονός που σημαίνει ότι ξέρει πώς να οδηγεί την αντίπαλη ομάδα σε λάθη. Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι ένα κίνητρο, ένα τεστ ομαδικότητας και ένα τεστ πίστης στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο, παρά το ιερό των ημερών, προκειμένου να μας στηρίξει, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καλούμαστε να παίξουμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παίζει δυνατά για σαράντα λεπτά και θα έρθει στην Πάτρα συγκεντρωμένος και εγκεφαλικά δυνατός για το αποτέλεσμα, καθώς θέλει το πλεονέκτημα της έδρας. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε και ήδη το καταλαβαίνουμε μετά την αλαζονική συμπεριφορά που δείξαμε στους αγώνες με την ΑΕΚ και το Ρέθυμνο ότι το μέλλον όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά και της ζωής γενικότερα είναι το να συνεργαζόμαστε”.

Τέλος, για τη μάχη που δίνει ο Απόλλωνας Πατρών προκειμένου να “σώσει” την κατηγορία: Ο Προμηθέας θέλει και ο Απόλλων και όλες οι ομάδες της περιοχής να επιτύχουν το στόχο τους. Εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις μαζί τους και ειδικά με τον Απόλλωνα, θυμίζω δε ότι έχουμε συνεργασία, παίζοντας συχνά-πυκνά φιλικά παιχνίδια κ.λπ. Στο παιχνίδι Κόροιβος-Προμηθέας εμείς θα παίξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για τον Προμηθέα”.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χρήστος Μήλας: “Τη Μεγάλη Δευτέρα (10/04) θα παίξουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας με τον Ολυμπιακό, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Είναι μια δύσκολη και περίεργη ημέρα, καθώς ξεκινάει και η Μεγάλη Εβδομάδα, όμως εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι μας: Θα παίξουμε στο 100% για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Να θυμίσω ότι θα είναι ένα τετραήμερο με πολλές δράσεις για τον οργανισμό μας, καθώς υπάρχει το “Bakalaros Cup 3on3″, οι μάχες της εφηβικής ομάδας στο πανεπαρχιακό πρωτάθλημα και φυσικά το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό”.

Για τον Απόλλωνα και το παιχνίδι με τον Κόροιβο: “Όλα αυτά τα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ έχουμε κερδίσει ένα παράσημο το οποίο το αναγνωρίζουν όλοι: ότι κανείς δεν έχει να πει τίποτα για εμάς σε τέτοιες καταστάσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…