Κεντρική NBA Στους Νικς για ακόμη 2 χρόνια ο Φιλ Τζάκσον!
NBA

Στους Νικς για ακόμη 2 χρόνια ο Φιλ Τζάκσον!

phil jackson knicks

phil-jackson-knicks

Η είδηση αυτή ίσως δεν ακούγεται και πολύ χαρμόσυνη στα αυτιά των οπαδών της Νέας Υόρκης αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Φιλ Τζάκσον θα συνεχίζει να βρίσκεται στο διοικητικό “τιμόνι” των Νιου Γιορκ Νικς για ακόμη 2 χρόνια, παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί αποχώρησής του. Η απόφαση έχει παρθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, όπως μεταδίδει το ESPN και το “σήριαλ” με τον Καρμέλο Άντονι αναμένεται να συνεχιστεί.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο “Μέλο” δήλωσε ότι οι Νικς ίσως θελήσουν να τον ανταλλάξουν στην ερχόμενη off-season, αν και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ίδιο, καθώς, στο συμβόλαιό του περιέχεται ο όρος “no-trade cluase“. Η κόντρα των δύο ανδρών, όμως, ενδέχεται να οδηγήσει τον Άντονι σε άλλες πολιτείες, με δεδομένο μάλιστα ότι οι Νικς δεν πρόκειται να είναι ανταγωνιστικοί εντός των επόμενων ετών. Σε περίπτωση αποχώρησής του, η ομάδα του “Μεγάλου Μήλου” μπορεί να ξεκινήσει επιτέλους το περιβόητο rebuilding, κάτι που αποτελεί επιθυμία σχεδόν όλων των φίλων της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά τη θητεία του Τζάκσον, αυτή έχει “σημαδευτεί” από λανθασμένες αποφάσεις, όπως το συμβόλαιο 70 εκατομμυρίων που έδωσε στον Γιοακίμ Νοά, η ανταλλαγή για τον Ντέρικ Ρόουζ και φυσικά η εμμονή του με την τριγωνική επίθεση. Παρά το γεγονός ότι το στυλ αυτό μπορεί να αποδειχθεί τρομερά αποδοτικό, οι παίκτες και οι προπονητές της ομάδας δείχνουν να αδυνατούν να ενσωματώσουν την “pure” μορφή του στην επίθεσή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μόνιμο μπέρδεμα. Ακόμη, οι τραγικές αμυντικές επιδόσεις της ομάδας οφείλουν να βάλουν τον “Zen master” σε προβληματισμό, ο οποίος πρέπει να θέσει τις βάσεις για την υγιή πορεία της ομάδας, τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…