Κεντρική NBA Στα “ρηχά” ο Παπαγιάννης, καταπληκτικός Χάρντεν (vids)
NBA

Στα “ρηχά” ο Παπαγιάννης, καταπληκτικός Χάρντεν (vids)

james harden rockets kings

james-harden-rockets-kings

Με τον Τζέιμς Χάρντεν να πετυχαίνει το 21ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος, οι Χιούστον Ρόκετς πέρασαν από το Σακραμέντο, επικρατώντας με 128-135 των Σακραμέντο Κινγκς του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ δεν πήρε ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής, ένεκα της ταχύτητας και του ρυθμού του αγώνα αλλά και της εξαιρετικής εμφάνισης των Σκαλ Λαμπισιέρ (25 πόντοι) και Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Συνολικά, ο Παπαγιάννης είχε 6 πόντους, με 3/3 δίποντα, μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο, σε 13 λεπτά συμμετοχής. Αμυντικά είχε αρκετά προβλήματα, καθώς το τρανζίσιον παιχνίδι των Ρόκετς ήταν πολύ γρήγορο για τα κυβικά του ενώ έμενε συχνά πιο ψηλά απ’όσο θα έπρεπε, επιτρέποντας εύκολα καλάθια. Επιθετικά προσπάθησε όσο μπορούσε, κάνοντας τη συνηθισμένη δουλειά του: τελειώματα από το ποστ, καλά σκριν και παρουσία στο high-post για την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Ήταν φανερό, όμως, ότι το δίδυμο Λαμπισιέρ – Κόλεϊ-Στάιν μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στο παιχνίδι αυτό.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WiAOwsP1L34]

Ο Χάρντεν ήταν φυσικά ο “άρχοντας” του αγώνα, με 35 πόντους, 11 ριμπάουντ και 15 ασίστ, σε 36 λεπτά συμμετοχής. Με κεντρικά πικ-εν-ρολ, φάσεις απομόνωσης και “σπάσιμο” της μπάλας στους ελεύθερους σουτέρ, ο “Beard” ήταν ο βασικότερος λόγος των εξαιρετικών ποσοστών ευστοχίας της ομάδας του (56.3% στα σουτ εντός πεδιάς, 41.9% στα τρίποντα) και ο κινητήριος μοχλός αυτής της αξιοζήλευτης επιθετικής “μηχανής”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3bK4HJUEOxI]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…