Κεντρική NBA Στα παρκέ και του χρόνου ο Νοβίτσκι! (vid)
NBA

Στα παρκέ και του χρόνου ο Νοβίτσκι! (vid)

dirk nowitzki leonard parker

dirk-nowitzki-leonard-parker

Ο “αειθαλής” Γερμανός δεν πάει πουθενά! Με δηλώσεις του σε ρεπόρτερ της ομάδας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι τόνισε ότι θα αγωνιστεί κανονικά και την επερχόμενη σεζόν, η οποία θα είναι η 20η του σταρ των Μάβερικς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη! Ο 38χρονος πάουερ φόργουορντ είχε τονίσει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα ήθελε να συνεχίσει το “ταξίδι” του στο NBA και του χρόνου. Αν αναλογιστεί κανείς την τρέχουσα, αγωνιστική του αξία, τότε φαντάζει απόλυτα λογικό για τον Ντιρκ να προσφέρει μερικές ακόμη “παραστάσεις” στο κοινό του.

 

Σε μόλις 54 παιχνίδια φέτος, εξαιτίας των τραυματισμών του στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Νοβίτσκι είχε 14.2 πόντους και 6.5 ριμπάουντ ανά αγώνα, σουτάροντας με 43.7% εντός πεδιάς, 37.8% στα τρίποντα και 87.5% στις βολές. Η αμυντική του παρουσία μπορεί να κριθεί επιεικώς μέτρια, καθώς είναι πλέον αρκετά βαρύς και δυσκίνητος, δίχως να μπορεί να τα βάλει με αθλητικούς παίκτες ή με stretch 4άρια που βγαίνουν στο τρίποντο.

Επιθετικά, όμως, η συνεισφορά του είναι πολύτιμη, διότι διαθέτει ένα ατελείωτο “οπλοστάσιο” κινήσεων, οι οποίες τον βοηθούν, ώστε να εκτελέσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις από μέση και μακρινή απόσταση. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, θα αγωνιστεί για όσο αντέχει το σώμα του ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί στα παρκέ και τη μεθεπόμενη σεζόν, μόνο και μόνο για να ανέβει στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5S35qKuWP8M]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…