Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος: “Φαβορί να το ξαναπάρει η ΤΣΣΚΑ”

Σφαιρόπουλος: “Φαβορί να το ξαναπάρει η ΤΣΣΚΑ”

sfairopoulos

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τη Μόσχα, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (07/04, 20:00) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε το παιχνίδι υψηλού επιπέδου.

“Παίζουμε ένα παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι μια ομάδα που είναι φαβορί για να πάρει ξανά το τρόπαιο. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ιδίως αμυντικά μιας και έχουν την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να εξουδετερώσουμε όσο αυτό είναι δυνατόν τα σημεία κλειδιά του παιχνιδιού τους και στην επίθεση να είμαστε έτοιμοι να “διαβάσουμε” ό,τι μας δίνει η άμυνα. Μπορεί το παιχνίδι να είναι βαθμολογικά αδιάφορο μιας και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει τις θέσεις που θα τερματίσουν στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, αυτό, όμως, δεν μειώνει τη σημασία του αγώνα γιατί πρόκειται για δύο παραδοσιακές ομάδες στην Ευρώπη, δύο από τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα οποία αναμετρώνται μεταξύ τους”, είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τους τραυματισμούς και πότε αναμένεται οι παίκτες που απουσιάζουν να επιστρέψουν. “Σίγουρα έχουμε την πολυτέλεια πλέον, χωρίς την πίεση του αποτελέσματος σε αυτό το παιχνίδι, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, μας λείπουν κάποιοι παίκτες, αλλά θεωρώ, όπως έχω πει πολλές φορές, όλο το υλικό είναι αξιόμαχο και αξιόλογο και αυτό που θέλουμε είναι όλοι μαζί να παλέψουμε και αυτό το παιχν”δι, όπως θα παλέψουμε και όλα τα άλλα ματς».

Όσο για το εάν το ματς με τη ρωσική ομάδα αποτελεί… πρόβα ενόψει πλέι οφ, ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος. “Οπωσδήποτε είναι ένα υψηλού επιπέδου παιχνίδι της Ευρωλίγκας και ασφαλώς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …