Κεντρική NBA Πολύ σκληροί για να “πεθάνουν” οι Κλίπερς! (vids)
NBA

Πολύ σκληροί για να “πεθάνουν” οι Κλίπερς! (vids)

chris paul derrick favors

chris-paul-derrick-favors

Παρά το γεγονός ότι κόντεψαν να “αυτοκτονήσουν” στο τέλος (κάτι που αποτελεί σήμα-κατατεθέν τους), οι Λος Άντζελες Κλίπερς άντεξαν στην “καταιγίδα” και πήραν ένα τεράστιο διπλό, επικρατώντας των Γιούτα Τζαζ με 93-98 και στέλνοντας τη σειρά σε 7ο ματς! Ο Κρις Πολ ήταν το απόλυτο “αφεντικό”, όσον αφορά την επιθετική λειτουργία της ομάδας ενώ ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν “σάρωσε”, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και στον έλεγχο των ριμπάουντ. Οι Τζαζ κατόρθωσαν να μειώσουν ακόμη και στους 3 πόντους (93-96), με σερί 5-16 στα τελευταία λεπτά αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν πρόθυμοι να χάσουν ακόμα μία μεγάλη διαφορά.

Ο Πολ σταμάτησε στους 29 πόντους, με 10/20 σουτ και 7/8 βολές ενώ μοίρασε και 8 ασίστ, σε 37 λεπτά συμμετοχής! Με μαεστρικές επιθέσεις πίσω από το σκριν, ο “CP3” διάβαζε στον τέλειο βαθμό το παιχνίδι, κάνοντας πάντα τη σωστή επιλογή, είτε πασάροντας, είτε εκτελώντας. Η σπουδαιότητα που έχει ο Πολ στην επίθεση διαφαίνεται και από το γεγονός ότι οι 48 από τους 98 πόντους της ομάδας προήλθαν από τα δικά του χέρια!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V82VmtbS2fA]

Ο Τζόρνταν τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 18 ριμπάουντ, ελέγχοντας την εναέρια κυκλοφορία κι αξιοποιώντας τις ασίστ του Πολ. Η παρουσία του στην τελευταία περίοδο ήταν καθοριστική, καθώς οι Τζαζ είχαν μόλις 1/6 σουτ, όταν ο Τζόρνταν ήταν ο κύριος αμυντικός πάνω στο σουτ! Πολύ καλή παρουσία, σε άμυνα και επίθεση, είχαν και οι Όστιν Ρίβερς και Λουκ Μπα Α Μούτε, με 13 πόντους έκαστος ενώ ο Τζαμάλ Κρόφορντ έδωσε σκορ από τον πάγκο, με 12 πόντους.

Από την άλλη, ο Γκόρντον Χέιγουορντ πρωταγωνίστησε ξανά, με 31 πόντους (9/20 σουτ, 10/11 βολές), όντας πρωτοστάτης της ανατροπής στα τελευταία λεπτά αλλά η παρουσία του δεν έφθανε. Ο Τζορτζ Χιλ τον ακολούθησε σε απόδοση, με 22 πόντους ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 15, με 9 ριμπάουντ και 3 τάπες.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Cga4tWHKErE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…