Κεντρική NBA Πολ και Γκρίφιν “καθάρισαν” το ντέρμπι του L.A (vids)
NBA

Πολ και Γκρίφιν “καθάρισαν” το ντέρμπι του L.A (vids)

chris paul blake griffin clippers

chris-paul-blake-griffin-clippers

Η υποτιθέμενη κόντρα ανάμεσα στους Κλίπερς και τους Λέικερς, με “έπαθλο” την πρωτοκαθεδρία του Λος Άντζελες, φάνταζε ανέκαθεν ως ανέκδοτο. Οι “λιμνάνθρωποι” βρίσκονταν πάντα πολλά επίπεδα πάνω, όντας η δημοφιλέστερη ομάδα του NBA, με παίκτες-θρύλους στο ρόστερ της και δεκάδες διακρίσεις. Το σκηνικό έχει μεταβληθεί πλέον, με τους Λέικερς να έχουν μεταμορφωθεί σε μια “μηχανή” tanking ενώ οι Κλίπερς βρίσκονται σε πολύ ανώτερη κλίμακα, νικώντας τους όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Το χθεσινό ντέρμπι δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τους Μπλέικ Γκρίφιν και Κρις Πολ να “ζωγραφίζουν” πάνω στο παρκέ.

Ο Γκρίφιν σταμάτησε στους 36 πόντους, με 8/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 8/9 βολές, ενώ είχε ακόμη 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Απέδειξε ότι έχει βελτιωθεί στον εκτελεστικό τομέα, με τη μηχανική του στο σουτ να είναι λιγότερο “σφιγμένη” και πιο ομοιόμορφη. Δεν δίσταζε να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, θυμίζοντας περισσότερο γκαρντ ενώ δεν έλειψαν και τα δυναμικά τελειώματα στο καλάθι. Μάλιστα, έκανε επίδειξη χειρισμού της μπάλας όποτε είχε την ευκαιρία, σε ένα τομέα όπου ειδικεύεται όσο ελάχιστοι ψηλοί.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tBINVGwMKB4]

Από την άλλη, ο Πολ γέμισε άκοπα τη στατιστική του γραμμή, με 29 πόντους και 12 ασίστ, έχοντας 9/14 σουτ και 10/10 βολές. Τροφοδοτούσε άψογα τόσο τους ψηλούς, όσο και τους περιφερειακούς ενώ έπαιρνε και ο ίδιος προσπάθειες, κυρίως από μέση απόσταση. Πλέον, οι Κλίπερς βρίσκονται μόλις 1 νίκη μακριά από τους Γιούτα Τζαζ, έχοντας ως στόχο την απόκτηση του πλεονεκτήματος έδρας για τον πρώτο γύρο των πλέι-οφς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kMnq79kI-Bk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…