Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πληρώνει κάτι;

Πληρώνει κάτι;

tsagronis takis vasilakopoulos george

tsagronis-takis-vasilakopoulos-george

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για το ελληνικό μπάσκετ, να γίνεται έξωση της ΕΣΚΑΝΑ από το ΣΕΦ. Τα χρέη της Ένωσης δεν είναι φετινά, καθώς και προ τετραετίας υπήρχε ανάλογο πρόβλημα και αντί να καλυφθεί μέρος αυτών, υπερδιπλασιάστηκαν. Αλλά για να τα βάλουμε κάτω, γιατί δεν βγαίνουν τα… κουκιά.

  • Η ΕΟΚ επίσης απειλείται με έξωση από το ΟΑΚΑ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων χρωστάει αρκετά χρήματα.
  • Στους διαιτητές οφείλεται ένα ποσό, που -σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων- ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ. Και πρόκειται για διαιτητές όλων των Ενώσεων.
  • Χρήματα για οδοιπορικά δεν δίνονται (εδώ και χρόνια) στις ομάδες.
  • Στις εθνικές κατηγορίες, Κριτές και Διαιτητές πληρώνονται από τα σωματεία.
  • Οι προπονητές των εθνικών ομάδων είναι απλήρωτοι, με κορυφή του παγόβουνου τον Αντρέα Τρινκιέρι, που πήρε τα χρήματά του δεσμεύοντας τον λογαριασμό της Eurobank.

Θα τα καταφέρουν οι Καβαλίερς κόντρα στους Ράπτορς ή θα γνωρίσουν την τέταρτη σερί τους ήττα και αυτό θα “φέρει” αρνητικό ρεκόρ για το 2017; Ολα τα ματς του ΝΒΑ θα προσφερθούν από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Η ΕΟΚ λαμβάνει κανονικά την επιχορήγηση, αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Ποιες είναι αυτές; Εντέλει πληρώνει κάτι; Για να πάρει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατηγοριοποιεί τις ανάγκες της, δημιουργούνται αντίστοιχοι κωδικοί και βάσει αυτών λαμβάνει τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν κωδικοί για τα ενοίκια, ή για τις αποζημιώσεις (οδοιπορικά) των διαιτητών; Δεν υπάρχουν κωδικοί για τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές. Εντέλει, τα χρήματα που δίνονται στην ΕΟΚ, ελέγχει κανείς πώς ξοδεύονται; Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα ψάξουν τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, είναι όμως απίστευτο όπου υπάρχει συναλλαγή να υπάρχει και χρέος (και δη μεγάλο).

Όπως και να ‘χει είναι ντροπή για το ελληνικό μπάσκετ, να συζητιούνται μόνο τα χρέη και η αδυναμία της Ομοσπονδίας να ανταπεξέλθει. Αν για κάποιο λόγο δεν παίρνει τα χρήματα που δικαιούται, να βγει και να φωνάξει και θα είμαστε μαζί της. Δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Άρα; Εκτός κι αν έχει ανασυστήσει το κίνημα “Δεν πληρώνω” και δεν το πήραμε χαμπάρι…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…