Κεντρική NBA Πήρε από το χέρι τους Μπουλς ο Μπάτλερ! (vid)
NBA

Πήρε από το χέρι τους Μπουλς ο Μπάτλερ! (vid)

jimmy butler

jimmy butler

Οι Σικάγο Μπουλς βρίσκονταν στα “σκοινιά” απέναντι στους Ατλάντα Χοκς, με τα “γεράκια” να διατηρούν ένα σταθερό προβάδισμα στην 4η περίοδο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στο “κυνήγι” της πρόκρισης στα πλέι-οφς, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, πόσο μάλλον τώρα, στις τελευταίες ημέρες της σεζόν. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, όμως, άνηκε στους Μπουλς και δεν ήταν άλλος από τον Τζίμι Μπάλτερ, ο οποίος έκανε ένα καταπληκτικό takeover, παρασύροντας την ομάδα του στη νίκη.

Ο “Jimmy Buckets” είχε συνολικά 33 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, σε 42 λεπτά συμμετοχής, θέτοντας συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Επιτέθηκε κατά κύριο λόγο σε φάσεις απομόνωσης, όπου κατάφερνε να ευστοχεί σε δύσκολα fade-away σουτ ενώ η πλειοψηφία των πόντων του επιτεύχθηκε με εκτελέσεις μετά από ντρίμπλα, συνήθως πίσω από το σκριν. Ακόμη, είχε την ιδιότητα να τελειώνει φάσεις μέσα στη ρακέτα, μπροστά στους αντίπαλους ψηλούς αλλά αυτό που ξεχώρισε πάνω απ’όλα ήταν η clutch παρουσία του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5N5-B0c7XVo]

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο σούπερ-σταρ των Μπουλς οδήγησε σχεδόν μόνος την ομάδα του στη νίκη. Σκόραρε 9 πόντους στα τελευταία 2.36′, με αποκορύφωμα τις 2 ελεύθερες βολές, 2.1” για το τέλος, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του. Ο Μπάτλερ έδειξε ξανά ότι οι κρίσιμες καταστάσεις του ταιριάζουν “γάντι”, καθώς μετράει 4/4 σουτ εντός πεδιάς και 3/3 βολές στην καριέρα του, σε περιπτώσεις όπου η ομάδα του χρειάζεται 1 καλάθι για να πάρει το προβάδισμα, στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα ενός ματς! Το Σικάγο βρίσκεται πλέον στην 7η θέση της Ανατολής αλλά η κατάσταση παραμένει πολύ οριακή, σχετικά με το ποιες ομάδες θα έχουν την τύχη να συμμετάσχουν στην post-season.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…