Κεντρική NBA Παπαγιάννης: “Είμαι πολύ πιο άνετος πλέον”
NBA

Παπαγιάννης: “Είμαι πολύ πιο άνετος πλέον”

papagiannis 1

papagiannis

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μετράει σχεδόν 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε περίπου 20 λεπτά ανά αγώνα, στα τελευταία 12 ματς των Σακραμέντο Κινγκς! Ο Έλληνας σέντερ έχει βρει σταθερή θέση στο rotation των “βασιλιάδων”, μετά από την πολύμηνη “περιπλάνησή του στα παρκέ της D-League και χάρη στη συνεπή συνεισφορά του, έχει κερδίσει βαθμούς εμπιστοσύνης από τον κόουτς, Ντέιβ Γέργκερ. Σε συνέντευξή του στο sactownroyalty.com, ο Έλληνας σέντερ μίλησε για την προσαρμογή του στο αμερικανικό στυλ, την προσωπική του πρόοδο αλλά και για τη βοήθεια που του παρέχουν οι συμπαίκτες του.

Για την πορεία του στο Σακραμέντο και την προσαρμογή του στο NBA, ο Παπαγιάννης δήλωσε: “Είμαι πολύ άνετος με την ομάδα πλέον. Παίρνω χρόνο συμμετοχής σε κάθε αγώνα και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να αισθάνομαι καλύτερα. Αυτή είναι η ομάδα στην οποία θα βρίσκομαι του χρόνου, οπότε η φετινή χρονιά είναι μια βάση για την επόμενη. Οι 3 πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι. Ήταν όλα τελείως διαφορετικά αλλά η D-League με βοήθησε πολύ”.

Σχετικά με την προσωπική του βελτίωση και τους τομείς όπου επιθυμεί να βελτιωθεί, ο “PapaG” τόνισε: “Όλοι οι προπονητές και οι παίκτες με έχουν βοηθήσει πολύ αλλά ο κόουτς, Μπομπ Θόρντον με έχει βοηθήσει περισσότερο. Προσπαθεί να με βοηθήσει στους τρόπους που τοποθετώ το σώμα μου και να μου μάθει τους πιο εύκολους τρόπους, ώστε να σκοράρω. Έπρεπε να αλλάξω το σώμα μου για να βάζω πιο πολλούς πόντους και να βοηθάω καλύτερα στην άμυνα. Έχω χάσει πολύ βάρος. Είμαι διαφορετικός παίκτης πλέον και δούλεψα πολύ, ειδικά στη D-League. Θέλω να γίνω πιο ογκώδης, πιο δυνατός και πιο γρήγορος ενώ θέλω να βελτιώσω το low-post παιχνίδι, το σουτ και την άμυνα. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα“.

Ο Παπαγιάννης μίλησε και για την αφορμή, μέσω της οποίας ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: “Ξεκίνησα να ψηλώνω και ο πατέρας μου έπαιζε μπάσκετ για πολλά χρόνια, οπότε ήταν προφανές για μένα να παίξω μπάσκετ. Είναι το μόνο άθλημα που αγαπώ και ξεκίνησα να παίζω στα 11 μου χρόνια. Ανέκαθεν ήμουν σέντερ. Όταν ήμουν 13 με έβαλαν στη θέση 4 αλλά μετά με επανέφεραν στο 5 και μου αρέσει να παίζω στη θέση αυτή”.

Τέλος, ο σέντερ των Κινγκς έκανε αναφορά και στον τομέα των ριμπάουντ αλλά και για τον τρόπο που πασάρει την μπάλα: “Όταν ήμουν στην Εθνική Ελλάδος, ήμουν στο ποστ και έβαζαν πάντοτε έναν συμπαίκτη μου στη γραμμή του τριπόντου. Λατρεύω να πασάρω την μπάλα, ώστε οι συμπαίκτες μου να βάζουν εύκολα καλάθια. Θέλω να κάνω τα πάντα για την ομάδα μου, με σκοπό τη νίκη. Σχετικά με τα ριμπάουντ, στα πρώτα παιχνίδια έπαιρνα περισσότερα αλλά τώρα είμαι συχνότερα σε καταστάσεις πικ-εν-ρολ και είναι δύσκολο για μένα. Πρέπει να μένω έξω από τη ρακέτα, καθώς συμπεριφέρομαι σαν 4-5άρι και προσπαθώ να κάνω box-out, ώστε να πάρει το ριμπάουντ ο Κόλι-Στάιν“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…